26 / 04 / 2024

Sivas-Divriği hattında seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşecek!

Sivas-Divriği hattında seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşecek!

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan 'ın katılımıyla bugün düzenlenecek törenle, Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle kısalan Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setlerinin hizmete verileceği belirtildi.




Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setleri, bugün törenle hizmete verilecek. 


TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Sivas Gar'da düzenlenecek törenle, Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle kısalan Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setlerinin hizmete verileceği belirtildi. 


Seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşecek


50 kilometrelik Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle yakınlaşan Sivas-Divriği arasında sefere konulan Anadolu setleriyle seyahat süresinin 5 saatten 2 saat 16 dakikaya ineceği ifade edilen açıklamada, her türlü konfora sahip olan ve TCDD'nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ'ta üretilen Anadolu setlerinin Sivas'tan 08.45 ile 17.50, Divriği'den ise 06.00 ve 14.45'te hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Tecer-Kangal Varyantı azami yol eğimini binde 14'e düşürürken minimum kurp yarı çapını 1000 metreye çıkarmakta, lokomotif çekerini yüzde 40 artırıp seyir süresini 75'ten 30 dakikaya düşürerek zaman ve yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Varyantta konvansiyonel hatlardaki en uzun tünel olan 5.5 kilometrelik Deliktaş Tüneli de bulunmaktadır.  


Yerli üretim Anadolu setleri ise daha konforlu ve daha hızlı bir hizmet sunmakta, kısa ve orta mesafeli taşımacılıkta işletme maliyetini düşürmekte, demiryolunun yolcu taşımadaki payını artırmaktadır" 



Dünya


Geri Dön