18 / 04 / 2024

Sivas Eski Sanayi Sitesi'nde yıkımlar başlıyor!

Sivas Eski Sanayi Sitesi'nde yıkımlar başlıyor!

Sivas Eski Sanayi Sitesi'nde yıkım işlemleri tekrar başlıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlarına başlanan dükkanlardan geriye kalan 120 tanesinin yıkım işlemleri Ramazan Bayramında hemen sonra başlayacak.



Geçtiğimiz yıllarda uzun süre tartışma konusu olan eski sanayi sitesinde yıkım işlemleri tekrar başlıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlarına başlanan dükkânlardan geriye kalan 120 tanesinin yıkım işlemleri Ramazan Bayramında hemen sonra başlıyor.


Geçtiğimiz yıllarda eski sanayi sitesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Sivas Belediyesi uzun süren tartışma ve olayların ardından 190 dükkânın yıkım işlemlerini tamamlamıştı. Geriye kalan yaklaşık 120 dükkânın yıkım çalışmalarının ise Ramazan Bayramında hemen sonra başlayacağı bilgisine ulaşıldı.


Eski Sanayi sitesinde hala faaliyet gösteren esnafları mağdur etmemeyi de planlaya Sivas Belediyesi, 4 Eylül Sanayi Sitesine ÖZBELSAN aracılığı ile dükkân yapacak. Faaliyetine devam etmek isteyen esnaflar, Sivas Belediyesinin yapmayı planladığı yaklaşık 120 dükkânı ister satın alacak ister kiralayacak. Eski Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren esnaflar ise Kurban Bayramı sonrasında taşınabilecek

Göreve geldiği günün ardından ilk çalışmaları arasına Eski Sanayi’yi ele alan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski sanayi esnaflarıyla kahvaltıda bir araya gelmişti. Burada faaliyet gösteren esnafların sorunlarını tek tek dinledikten sonra, sanayi alanına yapılacak projenin oldubittiye getirilecek bir olay olmadığını ve gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlandıktan sonra uygulamaya konulacağını bildirmişti.

Geçtiğimiz aylarda “Eski Sanayi’de Proje Hazır” isimli başlığı ile gündeme getirdiğimiz haberde Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, “Biliniyor ki Eski Sanayi’de kentsel dönüşüm devam ediyor. Ama vatandaşlar bunu bile bile belirli bir masraf ederek tekrar dükkâna giriyorlar. Bu duruma hayret ediyorum” sözleriyle bir nevi uyarılarda bulunmuştu.


İrade Gazetesi



Geri Dön