18 / 04 / 2024

Sivas eski stat alanı projesinde rota değişti!

Sivas eski stat alanı projesinde rota değişti!

Sivas eski stat alanı projesinde karar değişikliği yaşandı. Projede yaşanan karar değişikliği AK Parti İl Teşkilatının Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyareti sırasında ortaya çıktı.




TOKİ’den Belediye’ye geçen ve Bölge parkı projesi kapsamında yeşil alan olarak değerlendirilmesine karar verilen eski stat alanı projesinde karar değişikliği yaşandı. Yeşil alan projesindeki karar değişikliği AK Parti İl Teşkilatının Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyareti sırasında ortaya çıktı.


Yeni stadın yapılması ile birlikte ne yapılacağına karar verilmeye çalışılan eski stat alanı, önce konut alanı, sonra yeşil alan projesi ile gündeme gelirken, alana uygulanacak proje AK Parti İl Teşkilatının Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyareti ile rota değiştirdi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  TOKİ  arasında 2009 yılında yeni stat yapılması noktasında protokol yapılmış, bu protokol kapsamında eski stadın yeri de TOKİ’yeverilmişti.


TOKİ,  bu arazi üzerine çok katlı binaların yer alacağı projeyi uygulamayı hesaplarken Belediye, bu projenin uygulanması halinde şehir ve bölge halkının tamamen nefessiz kalacağını ileri sürerek buranın park olması için Belediyeye teslimi konusunda girişimde bulunmuştu.


TOKİ ve Belediye arasında sağlanamayan anlaşmaya ise son noktayı Başbakan Binali Yıldırım koymuş Başbakan Binali Yıldırım 19 Mart Pazar günü Sivas Mitinginde buranın yeşil alan olmak üzere Belediyeye devredildiği müjdesini vermişti.


Bu müjdenin ardından basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Sami Aydın eski stat alanının bölge parkı projesi kapsamında yeşil alan olarak değerlendirileceğini ifade etmişti. Ancak aradan geçen kısa sürede projede karar değişmeye başladı. Bu karar değişikliği AK Parti İl Teşkilatının Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyareti sırasında ortaya çıktı.


Ziyaret sırasında Başbakan Binali Yıldırımın mitingini ve mitingdeki görüntüleri değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, yeni bir miting alanına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.


Şahin’in tespitini onaylayan Belediye Başkanı Sami Aydın’ın “Yenişehir bölgemizi düşünüyorduk ancak Başbakanımızın verdiği müjde ile Eski Stadyum yerine yapılacak olan meydan miting meydanı olarak tasarlanabilir aynı zamanda yaz aylarında konserlerin verileceği alanda burası olabilir, bu konuda bir çalışma yapacağız.” sözleri rotayı yeşil alan projesinden miting alanı projesine çevirdi.


Bu açıklama ile birlikte gözler yeniden eski stat alanına çevrilirken bu alan bölge parkı projesi kapsamında yeşil alan mı olacak, yoksa Miting alanımı olacak önümüzdeki günlerde Belediye’nin vereceği net kararla kesinleşmiş olacak.



Sivas Memleket


Geri Dön