18 / 04 / 2024

Sivas İncesu Göleti Temmuz 2016'da tamamlanacak!

Sivas İncesu Göleti Temmuz 2016'da tamamlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edile Gürün İncesu Göleti’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Gölet hizmete alındığında hem yöre toprakları suya kavuşacak hem de milli ekonomiye katkı sağlanacak.



DSİ tarafından tesis edilecek Gürün İncesu Göleti Fırat Havzası’nda yer alıyor. Projenin su kaynağını ise Keşlik Deresi oluşturuyor. İncesu Göleti inşaatı işinde şu ana kadar tüm yol imalatları, derivasyon kondüvisi tamamlanarak derivasyon işlemi gerçekleştirildi. Gövde inşaatında 230 bin metre kazı imalatı, 4 bin 395 metre enjeksiyon delgisi imalatı ve 108 bin metre dolgu imalatı yapıldı. Mart 2014 tarihinde inşaatına başlanılan ve 2015 yılı birim fiyatlarıyla toplam maliyeti 14 milyon lira olan göletin Temmuz 2016’da bitirilmesi hedefleniyor.


Gürün İncesu Göleti işinde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ tarafından bölgede tesis edilecek gölette yüzde 53 fiziki gerçekleşme sağlandı. İncesu Göleti ile bölgeye pek çok fayda sağlayacağız. Projenin tamamlanmasının ardından 2 bin 280 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak. Aynı zamanda bölgede yıllık 1 milyon 666 bin TL gelir artışı sağlanacak” dedi..


Eroğlu ayrıca bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapacak olan proje ile sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliğinin de artacağını sözlerine ekledi.



Hürriyet 


Geri Dön