29 / 03 / 2024

Sivas Karşıyaka Köprüsü'nün ihalesi yapıldı!

Sivas Karşıyaka Köprüsü'nün ihalesi yapıldı!

Sivas Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan yeni köprü için, Muhtar Çetin Aydın teşekkür etti.




Sivas Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi’nde yapılacak olan yeni köprü için, Muhtar Çetin Aydın teşekkür etti.


DSİ Kavşağı’ndan başlayıp askerî alanın içerisinden geçirilecek yol, Çevre Yolu altından geçecek. Tarihi Kesik Köprü yanına inşa edilecek yeni köprü ile Karşıyaka ve merkezin bağlantısı sağlanmış olacak. Proje ihalesi tamamlanan köprünün fizibilite çalışmaları da başladı. Bundan sonraki süreçte yapım ihalesi gerçekleştirilerek köprü inşası kısa bir süre içerisinde başlayacak. 



Konu hakkında açıklama yapan Karşıyaka Mahalle Muhtarı Çetin Aydın, “Karşıyaka Mahallesi ile Kırkpare İlbeyli Köyleri 40 yıldır eski köprünün yanına yeni bir köprünün yapılmasını istemekteydi. Belediye Başkanımızın seçim beyannamesinde söz verdiği köprü projesinin ihaleye verilmesi ve askı süresinin bitmesi ile fizibilite çalışmalarının yapılması bizi çok sevindirdi. Tatlıcak, Herekli, Savcun, Hocabey, Çaypınar, Himmet, Karapınar, Ağrıyan, Serpincik sakinleri adına Belediye Başkanımız Sami Aydın’ın başarılarının devamını diliyorum.” dedi.



Karşıyaka Mahallesi’nin Sami Aydın döneminde büyük hizmetler aldığını vurgulayan Muhtar Aydın, “Sivas’ın ikinci büyük mesire alanı olan Çamlık Mesire alanı bu yıl hizmete açılacak. Yapılan birinci köprünün bağlantı yolları bitirildi. Karşıyaka Mahallesi yeni hizmetler almaya başladı. Doğalgaz mahallemize geldi ve Karşıyaka bu hizmetlerle şehrin en güzel mahallesi olacak.” ifadesini kullandı.



Sivas Belediyesi



Geri Dön