29 / 03 / 2024

Sivas OSB'de 3. kısım bu yıl tamamlanacak!

Sivas OSB'de 3. kısım bu yıl tamamlanacak!

Sivas Organize Sanayi Bölge Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu Sivas OSB yatırımlarını anlattı. Sivas OSB'de bu yıl 3. kısımın tamamlanacağını söyledi.



Sivas Organize Sanayi Bölge Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu, Sivas OSB yatırımlarını anlattı. Sivas OSB'de bu yıl 3. kısımın tamamlanacağını söyledi.


İşte o yazı:


Sivas-Erzincan karayolu üzerinde yer alan ve şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sivas OSB, 435.40 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bölge, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ve müteşebbis heyet başkanlığının sorumluluğunda faaliyet gösteriyor. Bölgemiz üç kısımdan oluşuyor. 191.51 hektarlık ilk iki kısmın yapımı ve tahsisleri tamamlandı. 243.89 hektarlık 3'üncü kısmın kamulaştırma ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bu yıl tamamlanacak ve yatırımcılara tahsis edilecek.


Bugün itibarıyla Sivas-Merkez 1'inci OSB’de 270 sanayi parseli bulunuyor. Bu parsellerin 260 adedi 210 firmaya tahsis edildi. Firmalardan 140’ı yatırımını tamamlayarak, üretime geçti. Diğerlerinin ise yatırımı proje ve inşaat aşamasında. OSB’de üretim yapan fabrikalarda yaklaşık 7 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Yatırımlar tamamlandığında, istihdamın 15 bin kişiye yükselmesini öngörüyoruz. Bölgemizde yaklaşık  25 MW enerji tüketimi var.


Bölgemizde bugüne kadar genişleme alanında 160 hektarlık kısım kamulaştırıldı, altyapısı tamamlandı ve tahsis edildi. Kalan 70 hektarlık kısmın kamulaştırma çalışmalarına başlandı ve devam ediyor. Söz konusu kısımdaki çalışmalar bı yıl içinde tamamlanarak, yatırımcılara tahsis edilecek. Kamulaştırma yapıldıkça talep eden girişimciye tahsis yapıyoruz. Örneğin; Ozon Tekstil Fabrikası, Abalıoğlu Yem Fabrikası, Ön Yıldız İplik Fabrikası ve Aselsan Hassas Optik Fabrikası yatırımlarına başladı. Bu firmalar yıl içinde üretime geçerek, ilde istihdamın artmasını sağlayacak ve katma değer kazandıracak.


AB'den hibe destekle, hizmet binasını 2017'de tamamlayacağız


Daha önce İl Özel İdaresi'nde hizmet veren bölge müdürlüğümüz, 2003 yılında bölgeye geçici olarak prefabrik yapılan kendi hizmet binasına taşındı. Bölgemize iş geliştirme merkezi ve bölge müdürlüğü hizmet binası yapılması için Avrupa Birliği’nden hibe başvurumuz kabul edildi. Uygulama projelerimiz, Avrupa Birliği Delegasyonu'na teslim edildi ve bu yıl ihale edilecek projemizin, 2017 yılında tamamlanmasını planlıyoruz. Proje içinde sanayicilerimizin de yararlanacağı çeşitli sosyal tesisler de yer alacak şekilde planlıyoruz.


2005 yılında açılan Gümrük Müdürlüğü’nün, OSB’deki müteşebbislere daha rahat hizmet verebilmesi ve ihracatımızın artışına katkı sunması amacıyla Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası’nın OSB içinde yapılması için arsa tahsis edildi ve inşaatı tamamlandı. Gümrük Müdürlüğü de kendi hizmet binasına taşındı. 


Öte yandan OSB'de doğalgazın kullanılması için SİDAŞ ile sözleşme imzaladık. 2010 yılında itfaiye binası yaparak, bir adet itfaiye aracı aldık. Sivas Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde OSB itfaiye şubesi, 2011 yılında faaliyetine başladı. Ayrıca, bölgemizde faaliyet gösteren Genç Bilgi'nin parselinde imar tadilatı yapılarak, meslek lisesi yapımına izin verildi. Cemil Laçiner kendi imkanları ile 2014-2015 eğitim öğretim yılında okulun yapımını tamamlayarak açılışını yaptı. Bölgemizde yapımına 2010 yılında başlanan Yaveroğulları Camii inşaatı da tamamlandı. 


Sonuç olarak şunları ifade etmek istiyorum. Biz 2003 yılında çalışmaya başladığımızda bu bölge tamamen boş bir arazi idi. Kısa sürede bölgemizin büyümesi ve gelişmesi sağlandı. Bu yeterli olmayabilir; ama geldiğimiz nokta il için hiç küçümsenecek bir nokta değil. Bugün itibarıyla yurt genelinde 291 OSB bulunuyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'ten (OSBÜK) aldığımız verilere göre büyüklük olarak 53’üncü, istihdamda 36’ncı sıradayız. Bundan sonra da sanayicilerimize daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Dünya


Geri Dön