29 / 03 / 2024

Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi dükkanları teslim edildi!

Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi dükkanları teslim edildi!

Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 4 Eylül Sanayi Sitesi’nde yapımı tamamlanan 52 dükkân için anahtar teslimi ve 100 dükkân için de temel atma töreni gerçekleştirildi.



Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 4 Eylül Sanayi Sitesi’nde yapımı tamamlanan 52 dükkân için anahtar teslimi ve 100 dükkân için de temel atma töreni gerçekleştirildi.


Törene; Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an Tilaveti ile devam etti.


Törenin açış konuşmasını yapan Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası ve Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Demirgil, Sivas’ın ahilik kültürünü yansıtan bir şehir olduğunu dile getirerek, “Esnafımızın sıkıntılarına en pratik ve en hızlı şekilde çözüm bulma gayesiyle çıktığımız yolda çok şükür anlımızın akıyla bugün bu güzel açılışa hep birlikte kavuştuk.” dedi.


Açılacak olan dükkânların hem esnaflar, hem sanayi sitesi, hem de Sivas için hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Sanayi küçüğü ve büyüğü ile birbirini destekleyen yapıda kurulmadığı zaman arzu ettiğimiz büyük sanayilerin yaşaması mümkün değil. Yakın zamana kadar üretim yapan arkadaşlarımız ihtiyaçlarını çevre illerden karşılamak zorunda kalıyorlardı. Ancak nitelikli esnaflarımızın ve sanayicilerimizin her geçen gün arttığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.


Bundan sonraki süreçte Eski Sanayi’deki esnafların yer bulamadıkları için taşınmama mazeretinin ortadan kaldığını dile getiren Başkan Aydın, “Eski Sanayi’de yıkım çalışmalarına başlayacağız. Her kim ki, ‘Eski Sanayi’de mağdur oluyoruz’ derse, bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Biz Sivas’ı bir bütün olarak görüyoruz. Yıkılması gereken yeri yıkacağız, yapılması gereken yeri yapacağız. Sivas, ancak bu şekilde hedeflediğimiz noktaya ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.


“Bizim amacımız esnafımızı mutlu etmek.” diyen Vali Davut Gül ise, “Esnaflık sadece ticaret yapmak değil. Ahilik kültürünü, usta-çırak ilişkisini devam ettirmemiz gerekiyor. Küçük esnafımız şehrimizdeki tüm kılcal damarların, bu çarkın içerisinde bulunuyor ve ekonomiye can veriyor. Ülkemiz içte ve dışta zor günler geçiriyor, bunun tek çaresi daha güçlü olmak. Bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız dükkânlarla bunu sağlayacağız.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri yapımı tamamlanan dükkânların tapu ve anahtarlarını sahiplerine teslim ederek, kurdele kesimiyle dükkânların açışını gerçekleştirdi. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın duasıyla butonlara basan protokol, 100 dükkânın da temelini attı.


Sivas İrade


Geri Dön