19 / 03 / 2024

Sivas Platformu iftarı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı!

Sivas Platformu iftarı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı!

Sivas Platformu Gelenekse İftarı Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AB Bakanı Egemen Bağış’ın da katılımıyla 28 Temmuz Cumartesi günü yapıldı



Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem; “Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaştığımız dayanışma iftarımıza değerli üyelerini ve kıymetli dostlarımızı bir arda görmenin memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

Sivas Platformu’nun geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çok sayıda sanayici, bürokrat, gazeteci,  yazar ve siyasetçinin katıldığı iftarda, Sivas ile ilgili düşünce ve duygular dile getirilerek,  bazı teklifler de gündeme geldi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AB Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’inde katılımıyla yapılan iftar programı çok sayıda Sivaslıyı bir araya getirdi.  

Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, programın açılışında yaptığı konuşmada, tarihin kurulduğu günden beri biriken kültür odağı Sivas’ın anlamının çok büyük olduğunu, bu anlamı önümüzdeki kuşaklara aktarabilmenin yolunun da dayanışma içinde yeni projeler geliştirmek olduğunu söyledi. Erdem,  “ Yönetimi, üyeleri, mensupları ve değerli bürokratlarıyla daha iyi oturmuş, birbirine kenetlenmiş güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzu kanıtladık. Sivas’ımız ve ülkemiz için yaptıklarımız ortadadır. Sivas Platformu yerelden evrensele uzanacak dinamik bir sürecin adıdır. Tüm dostlarımızı iftar yemeğimizde görmekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Ak Parti genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem yaptığı konuşmada Sivas’ın Anadolu tarihinde kültürel ve siyasi oluşmalara ev sahipliği yaptığını belirterek Sivaslıların vefalı ve ülke değerlerine sadık kimseler olduğunu söyledi. 

Programa katılan Milli savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  ”Milletimiz insani yönlerimizi ortaya koyan değerler etrafında birleşirse, vatanımız daha yaşanabilir hale gelir ve gelecek nesillerin bizleri saygı ile hatırlamaları sağlanabilir “ dedi. Yılmaz, ramazanın dayanışma ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, kardeşlik duygularının hâkim olduğu Sivaslıların ülkenin ortak değerlerine katkısının çok büyük olduğunu belirtti. 

AB Bakanı Egemen Bağış’ın da “Ülkemizde duygusal dayanışma ve dernekleşme ile hemşericilik toplumsal hareketliliğin önemli aktörlerinden biridir” diyerek Sivas’ın yiğidoları ile birlikte iftar etmekten onur duyduğunu belirtti.  

Katılımcılara günün ansına verilen hediye ve plaketlerin ardından toplu fotoğraf çekimi sonrası program sona erdi.   



Geri Dön