19 / 04 / 2024

Sivas Serçeli Cami açıldı!

Sivas Serçeli Cami açıldı!

Sivas'ta Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Serçeli Cami'nin açılışı törenle gerçekleşti. 258 yıllık tarihî caminin tekrar ibadete açılması dolayısıyla cami önünde tören düzenlendi.



Tarihi Cami’nin açılış töreni Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Vali Âlim Barut yaptığı konuşmada Camilerin, toplumun her kesiminden insanın herhangi bir ayrıma gitmeden, bir araya geldikleri, kaynaştıkları, aynı amaçla huzur buldukları, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede hissedildiği kutsal mekânlar olduğunu belirterek, “Camiler ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı, kültürlerin gelecek kuşaklara aktarıldığı, üzüntülerin ve sevinçlerin paylaşıldığı manevi mekânlardır” dedi.


Camilerde görev yapan görevlilere birtakım sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Barut, şöyle konuştu: “İslam dininin doğru bir şekilde anlatılması, cemaatin huzurlu bir şekilde ibaretini yapması, cami cemaatinden genç nesillere vatan sevgisi, barış ve kardeşliğin temel değerleri, insanlara hizmet gibi birçok görevi anlatmak onların sorumluluğundadır. Bu nedenle camilerimizdeki görevlilerimizin de bu sorumluluklarının bilincinde üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeleri gerekir. Şunu bilmeliyiz ki ölmeyecek gibi dünya için, yarın ölecek gibi ruhumuzu dinlendirip, ibadetlerimizi yapmalıyız. Bu güzel eserin yapılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca da, Camilerin restorasyonlarının yapıldığını ve zamanla tamamlandığını kaydederek, “Medeniyetler kurmuş ecdadımızın çok önemli, üçayaklı sehpa usulü bir eğitim tarzı vardır. Bunlardan bir tanesi cami, diğeri medrese, diğeri ise hamamdır. Hamam’a giren bedenini temizlendirir ve arındırır, medreseye giren zihnini, fikrini temizler ve arındırır, camiye giren ruhunu arındırır. Böylece tertemiz bir nesil yetiştirilir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından dualarla Tarihi Serçeli Camii ibadete açıldı. 


Sivas Anadolu 



Geri Dön