28 / 03 / 2024

Sivas Sıcak Çermik Kaplıcası bir yılda 73 bin kişiyi ağırladı!

Sivas Sıcak Çermik Kaplıcası bir yılda 73 bin kişiyi ağırladı!

Termal turizmin yaygınlaştığı bir dönemde belediyenin Sıcak Çermik'e yaptığı yatırım, meyvesini vermeye başladı. Sivas Belediyesi tarafından yenilenen ve 4 yıldızlı otelleri aratmayan kaplıca tesisleri, bir yılda 73 bin kişiyi ağırladı...




Termal turizmin yaygınlaştığı bir dönemde belediyenin Sıcak Çermik'e yaptığı yatırım, meyvesini vermeye başladı. Sivas Belediyesi tarafından yenilenen ve 4 yıldızlı otelleri aratmayan kaplıca tesisleri, bir yılda 73 bin kişiyi ağırladı.


Sivas'ın hazineleri arasında önemli bir konuma sahip olan Sıcak Çermik Kaplıcası, bir yılda 73 bin kişiyi ağırladı. Alanda yapılan otel, havuz ve banyo, Türk hamamı yeni piknik alanları, çevre düzenlemesi ve otoparkla Çermik'e rahat bir nefes aldıran belediye, Sivaslılara sağlıklı ve kaliteli bir hizmet sundu.


TÜRK HAMAMI ÇERMİK'E OLAN İLGİYİ ARTIRDI


Sivaslıları şehir yaşamından uzaklaştırarak farklı bir ortamda tatil imkânı sunan Çermik, kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı Türk hamamı ve masaj salonlarıyla ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.


Geçmiş yıllara göre konaklama sayısında ciddi oranda artış görülmesi, Sivas'ın turizm markası olma yolunda önemli adımlar atmasının da göstergesi oldu. Otel, havuz ve banyo, Türk hamamı, piknik alanları, çevre düzenlemesi, 4 erkek, 4 bayan ve 1 adet engelli tuvaleti, 8 kişinin aynı anda faydalanacağı bulaşık yıkama bölümü, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve 100 araçlık otopark.


HİZMET ANKETLE ARAŞTIRILDI


Sivas Belediyesi, Sıcak Çermik'e yapılan yatırımların vatandaş üzerinde bıraktığı izlenimi görmek amacıyla anket yaptırdı. Memnuniyet üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre, bir süre önce atıl durumda olan Sıcak Çermik'e modern tesislerin kazandırılmasına yüzde 76,6 oranında olumlu cevap verildi. Ankete katılan vatandaşların yüzde 8,4’ü olumsuz yönde cevap verirken, yüzde 14.8'i ise fikir belirtmedi. 


"VATANDAŞLARIN BEĞENMESİ BİZİ MUTLU ETTİ"


Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sıcak Çermik Kaplıcaları'nı 4 yıldızlı otel konforunda yenileyerek Sivaslıların hizmetine sunduklarını belirtti. Ürgüp, yaptıkları ankette vatandaşların yüzde 76,6’sının kaplıca tesislerini beğendiğini beyan etmesinin, tesislerde yaptıkları yenileme çalışmasının ne kadar yerinde olduğunu görmekten mutlu olduklarını ifade etti. 



Akit Haber


Geri Dön