19 / 04 / 2024

Sivas Termal Yaşam Merkezi 2015'te tamamlanacak!

Sivas Termal Yaşam Merkezi 2015'te tamamlanacak!

Sivas'ın önde gelen iş adamlarının birlikte imza atüklan Sıcak Çermik bölgesindeki 'Sivas Termal Yaşam Merkezi' projesi inşaatı hızla ilerliyor. Yatırım maliyeti 100 milyon TL'yi aşan projenin 2015 yılının ikinci yansında tamamlanması hedefleniyor.




Sivas'ın önde gelen iş adamlarının birlikte imza atüklan Sıcak Çermik bölgesindeki 'Sivas Termal Yaşam Merkezi' projesi inşaatı hızla ilerliyor. Yatırım maliyeti 100 milyon TL'yi aşan projenin 2015 yılının ikinci yansında tamamlanması hedefleniyor. 

Sivas Termal Yaşam Merkezi Genel Müdürü Tacettin Kepenek, Sivaslı iş adamları olarak, kentin kalkınması amacıyla proje altyapısını dört yıl önce hazırlamaya başladıklan merkezin inşaatına Sıcak Çermik bölgesinde mayıs ayında başladıklarım belirtti. Kentin başarılı iş adamlarından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkam Osman Yıldırım, Sultan Otelin sahibi Şemsettin Yolalan ve Pazaristan Alışveriş Merkezleri'nin sahibi Ahmet Koçak ile birlikte bu yatırımı Sivas'a kazandırmanın gayreti içinde olduklarım belirten Kepenek, "Sivas'ımız, sürekli göç veriyor. Kentimizin mevcut doğal ve kültürel zenginliklerini yeterince değerlendiremiyoruz. Biz, Sivaslı iş adamları olarak, kentteki göçü durdurmak, en azmdan mevcut nüfusumuzun korunmasını sağlamak için Sivas'm termal turizm potansiyelini değerlendirerek, bu projeyi hayata geçiriyoruz" dedi. 

Bu projede başardı olmak için ellerinden gelen gayret ve çabayı sarf ettiklerini belirten Kepenek, projeyi hayata geçirerek, yeni ortaklıklar için de örnek olmayı kendüerine misyon edindiklerini söyledi. Tesis hizmete girdiğinde 500 kişinin istihdam edileceğinin altım çizen Kepenek, projenin toplam maliyetinin 100 milyon TL'yi aşacağını aktardı. Kepenek, "Sıcak Çermik projemiz, Sivas'm önünü açabilecek bir proje. Biz orayı kompleks olarak değerlendiriyoruz, l'inci etapta devre mülk tatil köyü, 2'nci etapta da 5 yıldızlı, 600 yataklı bir otel projesi bulunuyor. Hâlen Sivas'ta 5 yıldızlı otelimiz yok. Projeyi tamamlama taahhüdümüz 2015 yılının altına ayı ama ortak kararımız daha öncesinde açmak Şu anda satışlarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

Devremülk tatil köyünün içinde aquaparklı, jakuzili, girdap havuzu; 45 adet aile banyosu; altı adet termal havuz ve engelli vatandaşlar için daireler olacağım büdiren Kepenek, aynı zamanda buhar odaları, saunalar, Türk hamamları, fitness merkezleri, kar çeşmeleri ve Himalayâ tuzlarından oluşan tuz mağaralarının köyün diğer özelliklerinden olduğunu söyledi. 

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin ise iki kattan oluşacağını ve içindeki termal banyolar ve fizyoterapistler gözetiminde hizmet vereceğini kaydeden Kepenek, "Amacımız halkımıza sağlıklı ve konforlu bir yaşam sunmaktır. Toplamda 198 adet daireden oluşan Sivas Termal Yaşam Merkezi'mizde yöresel yemeklerinde sunulacağı Yörük çadırlarımız, restoranlarımız, kafelerimiz, kır bahçelerimiz ve eğlence merkezlerimiz olacak" dedi. 

Hedef kitleleri, şehir dışında yaşayan Sivaslılar Türkiye'deki hemen hemen bütün termal merkezleri gezip incelediklerini belirten Kepenek, Sivas'a en iyi, en donanımlı ve kapsamlı termal yaşam merkezini kazandırmanın çabası içinde olduklarım söyledi. Bu projeyle hedef kitlelerinin farklı şehirlerde ya da yurtdışında yaşayan Sivaslılar olduğunu belirten iş adamı Tacettin Kepenek, şunları söyledi: "Memleketine dönüp, eşini, dostunu, yakınlarının kabrini ziyaret etmek isteyen Sivaslılar için kalacak vakit geçirecek bir yer olması gerekli. Bizim hedef kitlemiz Sivaslılar." 


Dünya


Geri Dön