25 / 04 / 2024

Sivas'a 4 yıldızlı öğrenci yurdu yapılıyor

Sivas'a 4 yıldızlı öğrenci yurdu yapılıyor

YURTKUR, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsünde, 4 yıldızlı otel standardında yapımı devam eden bin kişilik öğrenci yurdunun gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor



YURTKUR Genel Müdürlüğünün yıldızlı yurtlar projesi kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bin öğrenci kapasiteli modern bir yurt yapılıyor. Yapımına bu yıl Mart ayında başlanan ve şu ana kadar inşaatının yüzde 50'si tamamlanan öğrenci yurdu toplam 4 bloktan oluşuyor.

Modern bir sosyal tesisin de yer alacağı yurdun her odasında banyo ve tuvalet bulunacak, odalar 1 ve 3'er kişilik olacak. Üniversite kampüsü içinde bulunan ve şu an hizmet veren toplam 3 bin kişilik öğrenci yurdunun arka kısmında inşa edilen yurdun, sosyal tesisleri, modern yemekhanesi ve odalarıyla 4 yıldızlı otel standardında olacağı ifade ediliyor.

Öğrencilerin ihtiyacına yönelik her türlü konforun bulunacağı kaydedilen yurdun, 2010 yılı Temmuz ayında teslim edilmesinin hedeflendiği ve 2010-2011 öğretim yılında da öğrencilerin hizmetine açılmasının planlandığı kaydediliyor. Kentteki yurtların öğrenci sayısına göre yeterli olmadığını ifade eden yetkililer, Sivas'ta bu eğitim öğretim yılı itibariyle öğrenciler için en az 3 bin yatağa daha ihtiyaç olduğunu bildirdiler.

Gelecek yıl açılması planlanan bu yurdun öğrencilerin barınma sorununa kısmen çözüm getireceği, ancak sorunu tamamen çözmeyeceğini de vurgulayan yetkililer, barınma sorununun tamamen çözülmesi için kentte yeni yurtların yapılmasının şart olduğunu, bu konuda özel teşebbüsün de devreye girmesi gerektiğini belirttiler.

İNŞAAT ÇALIŞMASI NE AŞAMADA?

Öğrenci yurdu inşaatını yapan Dimar İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi yetkilisi Tevfik Demir, inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Şu anda kaba inşaatı bitirmiş durumdayız. İnce işlere girdik. Sıva, dış mantolama, saha düzenlemesi, altyapı, çatı kaplamaları seviyesindeyiz" diye konuştu.

Binayı 2010 yılında Haziran ve Temmuz ayı gibi teslim etmeyi planladıklarını ifade eden Demir, "Binalarımız her biri 250 kişilik olmak üzere toplam bin kişilik. Ayrıca sosyal tesisimiz ve sinemamız var. Her türlü etkinliğe
müsait ve son derece modern bir yurt olacak" dedi.
AA


Geri Dön