26 / 04 / 2024

Sivas'a kayak simülasyon merkezi geliyor!

Sivas'a kayak simülasyon merkezi geliyor!

Kentte sportif faaliyetlere yönelik yeni projelere imza atan Sivas İl Özel İdaresi, kayak sporunun bilinçli olarak yapılabilmesi amacıyla kayak simülasyon merkezinin çalışmalarına başladı.



SİVAS İl Özel İdaresi tarafından kente yapılması planlanan kayak simülasyon merkezi için çalışmalar başladı.


Sivas İl Özel İdaresi idari binanın yanında bulunan 17 bin metrekare alana; 770 metrekare taban oturumlu tek katlı yapılacak olan kayak simülasyon merkezi, kafeterya, otopark, kamelyalar,bisiklet yolu, yürüyüş alanı, çocuk oyun alanı ve tırmanma parkuru, spor aletleri, halı saha, tenis kortları ile voleybol sahalarından oluşacak. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'ın talimatıyla kayak simülasyon merkezi ve yaşam alanıyla ilgili bir proje oluşturduk. Bu projenin finansmanı noktasında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan destek alacağız. Geri kalan kısmı ise eş finansman olarak kurumumuz tarafından karşılanacak" dedi. Kayak simülasyon merkezinin ilk etapta kendilerinde 'Verimli olur mu olmaz mı?' düşüncesi oluştuğunu kaydeden Ayhan, "Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki Türkiye'deki ilk ve tek olan kayak simülasyon merkezini gezdikten sonra Yıldız Dağı'na entegre proje yapılmasının anlamlı olacağı düşünülerek çalışmalarımızı hızlandırdık. Projemiz bu bölgeye canlılık katacak. Sivas İl Özel İdaresi sadece kırsal altyapı çalışmalarıyla değil bu tür sosyal ve sportif projeler ile de gündemde olacak" şeklinde konuştu.


Yaz döneminde projeyi bitireceklerini söyleyen Ayhan, imar için Sivas Belediyesi'yle görüşmelere devam ettiklerini ve bunun tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.


Hürriyet 


Geri Dön