19 / 03 / 2024

Sivas'a yeni ilkokul inşa edilecek!

Sivas'a yeni ilkokul inşa edilecek!

Sivas İl Özel İdaresi, 2015 yılı yatırım programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden gönderilen ödeneklerle yeni okul yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.



Eğitimin fiziki altyapısının güçlendirilmesi, okulların bakımı, onarımı ve deprem güçlendirmesi gibi işlerini yürüten İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, Çiçekli Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde yıkılması kararlaştırılan Halil Rıfat Paşa İlkokulu’nun yerine 16 derslikli okul yapılması için harekete geçti.

Halil Rıfat Paşa İlkokulu’nun derslik sayısının yetersiz gelmesi ve fiziki şartlarının eğitim, öğretime elverişsiz olması nedeniyle yerine daha büyük ve modern bir okul yapılması kararı alınırken, bodrum, zemin kat, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 3 bin 800 metrekare alana yapılacak okulun isimi de Malazgirt İlkokulu olarak değiştirilecek.

İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 3 milyon 493 bin TL’ye ihale edilen okul, bölgenin ihtiyacını giderecek. İlgili firma tarafından sözleşmesi imzalandıktan sonra, Halil Rıfat Paşa İlkokulu’nun yıkım işlemlerine başlanacak, ardından da yeni okulun inşaat çalışmalarına start verilecek.



Hürriyet 


Geri Dön