18 / 04 / 2024

Sivas'a yeni kültür merkezi geliyor!

Sivas'a yeni kültür merkezi geliyor!

Sivas’ta yapımına başlanan yeni kültür merkezi ile huzurevi inşaatının çalışmaları aralıksız sürüyor. Vali Davut Gül, beraberindeki heyet ile birlikte hafriyat çalışmalarına başlanan yeni kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.



Sivas’ta yapımına başlanan yeni kültür merkezi ile huzurevi inşaatının çalışmaları aralıksız sürüyor.

Vali Davut Gül, beraberindeki heyet ile birlikte hafriyat çalışmalarına başlanan yeni kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden proje hakkında bilgi alan Gül, çalışmaların aksatılmadan titizlik içerisinde yürütülmesi talimatını verdi. Kültür merkezi projesini inceleyen, işçilerle de bir süre sohbet eden Gül, projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gül, tarih ve kültür şehri Sivas’a yeni kültür merkezi kazandırılması için çalışma başlatıldığını ifade ederek, binanın 2018 yılında tamamlanacağını söyledi.


Sosyal donatıların geniş kapsamlı yapılacağı yeni binanın 700 kişi kapasiteli salonu da olacağını ifade eden Gül, kültür merkezinin şehrin büyük bir ihtiyacını gidereceğini kaydetti. Gül, "Kültür şehri Sivas’a son teknolojiyle donatılmış bir bina kazandıracağız. Bilindiği gibi şehrimizde büyük bir salonumuz yoktu. Yeni yapılacak binamız eksikliklerimizi kapatacak. İnşallah mevsim şartları el verdiği takdirde çalışmalarımız son sürat devam edecek. Bu projede emeği geçen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız çalışma sezonumuzu tamamlamış olacağız" diye konuştu.


Vali Gül daha sonra geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Gül, beraberindekiler ile birlikte binayı gezdi. Gül, inşaat seviyesinin yüzde 90 civarına geldiğini ifade ederek, "Kasım ayı içerisinde binamız tamamlanacak, aralık ayı içerisinde de hizmete sunmayı planlıyoruz. 26 yaşlı vatandaşımız burada kalacak, binamızın oda standartları oldukça yüksek. Çevre düzenleme çalışmaları da tamamlandığında Karşıyaka bölgemizde yaşlılarımızın gönül rahatlığıyla kalabileceği bir binayı ilimize kazandırmış olacağız." dedi.


Geri Dön