29 / 03 / 2024

Sivas'da icradan 1 milyon 897 TL'ye satılık fabrika!

Sivas'da icradan 1 milyon 897 TL'ye satılık fabrika!

Sivas 3. İcra Müdürlüğü, Sivas ili merkez ilçe çayboyu Mahallesi Niksar yolu mevkiinde 3 katlı sucuk ve pastırma fabrikası  ile tarlayı satıyor. Toplam bedeli 1 milyon 897 TL olarak belirlenen fabrikanın ihalesi 17 Haziran 2011'de Sivas 3. İcra Müdürlüğü'



Sivas 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SİVAS 3. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ AşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/1665 ESAS

1-TAPU KAYDI:

SİVAS İLİ MERKEZ İLçE çAYBOYU MAHALLESİ NİKSAR YOLU MEVKİİ 2257 PARSEL SAYILI 13.990 M2 Üç KATLI BETONARME KARKAS SUCUK VE PASTIRMA FABRİKASI VE TARLA OLARAK KAYITLI TAşžINMAZIN TAM HİSSESİ HALİ HAZIR DURUMU:

Sivas çayboyu Mahallesi Erzincan çevre yolu 8 Km Sivas adresinde Pastırma ve Sucuk imalatı işi yapan fabrika mahiyetinde taşınmazdır. Alt yapı hizmetleri(elektrik,su,yol) tamdır. çevre yoluna cepheli olup.çevrede başka imalathane ve fabrikalar olup halen yapılaşmalar vardır. Bu nedenle arsa vasfı kazanmıştır.Parsel üzerinde 1030 m2 taban üzerine oturmuş 3 katlı pastırma ve sucuk fabrikası binası ile müştemilatı (Bina arkasında tek katlı kaloriler kazan daire binası, yan tarafta havuz ve kamelya yapılan) Fabrikanın zemin katında İki bülümlü kesimhane+dinledirme odası+şoklama bölümü, 1 .normal katta üretim alanı, havalandırma, fırın, baharat depo odası, vakkumhane kavurmahane soğuk hava deposu bulunmaktadır. Yüksek zemin katın bir bölümünde bulunan 140 m2 alanlı ara katta hol, müdür odası, depo, Wc, dinlenme odası bulunmaktadır. Fabrika üretim alan mahallerinin tabanları paledyen, duvarlar seramik kaplamadır. Binanın cephesinde yarı dairesel elips şeklindeki konsollu çıkıntı bölümü katları yönetim-idari ve yatak odaları şeklinde dizayn edilmiştir. Genelde şoklama üretim bölümü, soğuk hava deposu, vakkumlama, fırın, kavurmahane ve kesim mahalleri dışındaki bölümlerde tavanduvar plastik badanalıdır. Arka tarafta 63 m2 alanlı tek katlı kazan dairesi yapısı bulunmaktadır. Bina giriş salonunda ise havuzlu kamelya bulunmaktadır parselin etrafı 500m uzunluğunda h= 1,5 m yükseklik toplam 750 m2 taş duvar örülmüştür, çatı; tabiiye beton üzerine çelik konstrüksiyon makas üzerine trapezoidal aliminyum levha kaplamadır. Binaada Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan kesim bandı ve çevirme ekipmanları,Havalandırma kurulma ve tüm demir aksamı (15 Ton) Komprosör, Klima soğutma ve ısıtma sistemleri 300-000kcal/h buharlı kaloriler kazanı ısıtma sistemlerinin tümü mevcuttur. BEYAN_ 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22 Maddesinin 2 fıkrasının (a) Bendi uygulamasına tabidir İMAR DURUMU: Sivas Belediye Başkanlığınca K.A.K.S.-0.60 Parsel sanayi alanı ve yolda kalmaktadır. Dosyamızda bulunan krokide noktalı kısımların alınması, yolda kalan kısımların terki kaydıyla imara uygundur denilmiştir.

MUHAMMEN BEDELİ: 1.897.730,00 TL Satış Saati: 14:00 - 14:10 Arası Satış şžartları:

1-  Satış 17.06.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında SİVAS 3. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 27.06.2011 günü SİVAS 3. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırıma ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabil olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatnı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüzü başvurmaları ilan olunur.
iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.
(İİKm.126)


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön