18 / 04 / 2024

Sivasspor Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun inşaatında son durum!

Sivasspor Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun inşaatında son durum!

Türkiye'nin ilk ekolojik stadyumu olma özelliği taşıyan Yeni 4 Eylül Stadyumu inşaatı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Medicana Sivasspor'a ev sahipliği yapacak statta 27 bin 500 taraftar maç izleyebilecek.



Sivasspor Kulübü’nün resmi internet sitesinde yer alan habere göre, tamamlandığında Türkiye’nin en modern stadyumlarından biri olacak Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda çalışmalar aralıksız sürüyor.


Türkiye’nin ilk ekolojik stadyumu olan Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda betonarme ve çelik imalatları, dış cephe kaplaması, stat aydınlatma, çatı imalatları, çim serme işlemleri, zemin ısıtma, skorboard, kale direkleri, ince imalatlar, koltuk montajının tamamı bitirilirken stadyumda yedek kulübelerinin montajına ise bugün başlanıldı. Stadyum içinde boya işlemleri sürerken diğer yandan da temizlik çalışmaları sürüyor.


27 bin 500 kapasiteli stadyumda, 50’nin üzerinde loca, tribün ısıtma, yağmur ve kar sularını toplanıp kullanma, güneş enerji panelleri, mağaza, kafe, mescit, lokanta, amatör kulüpler için soyunma odaları, 90 araçlık canlı yayın araç alanı ve toplam bin 118 araçlık otopark bulunuyor.


Çevre düzenlemesi yüzde 58 seviyesinde devam eden stadyumun alt yapı, VIP ve basın tribününün koltuklarının takılma işlemleri ise önümüzdeki günlerde başlayacak.


Sözcü



Haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


27 bin 500 kişilik Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda sona yaklaşıldığını açıklayan Mimar Bahadır Kul, 'Türkiye'nin ilk ekolojik stadyumu olma özelliğini taşıyan stadı yapıyoruz" dedi. 


Yapımına 2013 yılında başlanan 27 bin 500 kişilik Sivas 4 Eylül Stadyumu'nun tamamlanmasına az bir süre kaldı. Stadın mimarı ulusal ve uluslararası alanda bugüne kadar yaklaşık 42 stadyum ve spor yapısını tasarlayan Bahadır Kul Architects'in (BKA) sahibi Mimar Bahadır Kul, Türkiye'nin ilk ekolojik stadyumunu yapıyoruz dedi. 


Stadın, cephesindeki güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini karşılayacağını, yağmur ve kar suyunun toplanmasına yönelik sistemleriyle de sürdürülebilir bir yapı olma özelliği taşıdığını belirten Kul, stadyumda 50'nin üzerinde loca, mağaza, kafe, mescit, lokanta, amatör kulüpler içinde soyunma odaları, 90 araçlık canlı yayın araç alanı ve toplam bin 118 araçlık otopark bulunduğunu söyledi. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön