26 / 04 / 2024

Sivas'ta 2017 yılı proje yılı olacak!

Sivas'ta 2017 yılı proje yılı olacak!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın “Kızılırmak projesi, belediye yeni hizmet binası ve Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü’nün ihalesi ile kentsel dönüşüm projelerini tamamlamak istiyoruz. 2017 yılı proje yılı olacak” dedi.



Belediye Başkanı Sami Aydın “Kızılırmak projesi, belediye yeni hizmet binası ve Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü’nün ihalesi ile kentsel dönüşüm projelerini tamamlamak istiyoruz. 2017 yılı proje yılı olacak” dedi.


Belediye başkanı Sami Aydın 2017 yılı içerisinde hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi  verdi. Başkan aydın başta Kızılırmak projesi olmak üzere alt geçit, belediye yeni hizmet binası, ilimizin prestijli caddelerinde yapılacak değişiklikler ile şehre kazandırılması noktasında çalışmalarının süreceğini belirtti.


KIZILIRMAK PROJESİNİN TAM İÇİNDEYİZ


Sivaslıların merakla beklediği Kızılırmak projesinin son durumu hakkında bilgi veren başkan Aydın, şuanda projenin yapım çalışmalarının tam olarak içerisinde olduklarını söyleyerek, “Bana zaman zaman “Kızılırmak’ı ne zaman yapıyorsunuz?” Diye soruyorlar. Ama Kızılırmak’a biz çoktan başladık. Şuan tam içindeyiz. Kızılırmak’ın sadece ana kolektör hatları İPA projesi kapsamında yürütüyoruz. 26 buçuk milyon Euro değerinde bir proje. Ve bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Proje ile ilgili süreç tamamlandı. Ancak son zamanlarda Avrupa Birliği bu destekleri dondurdu. Bunların açılması ile birlikte ki yakın zamanda açılacağı bize ifade ediliyor. O proje başlayacak. Çünkü alt yapıyı yapmadan üstündeki çalışmalara giremiyorsunuz. Diğer taraftan yine Kızılırmak projesi ile ilgili imar uygulamaları ile yeşil alanları mülkiyet olarak belediyeye kazandıracağımız en azından belli bir bölüm üzerinde çalışıyoruz. İmar uygulamaları devam ediyor. Yani Kızılırmak köprüsü ile yolu ile kamulaştırmaları ile alt yapısı ile yoğun bir şekilde içinde olduğumuz ve 2017 yılında da devam edeceğimiz bir proje” dedi.


“BELEDİYE YENİ HİZMET BİNASI ve RECEP TAYYİP ERDOĞAN KÖPRÜSÜ’NÜN İHALESİNİ YAPMAK İSTİYORUZ”


2017 yılında belediye hizmet binasının ihalesini yapmak istediklerini belirten başkan Sami Aydın, “Bir diğeri ise mevcut orduevi yeni orduevine taşındığı takdirde orada da meydan projesine başlamak istiyoruz. Selçuk ortaokulu da inşallah yıkıldığı anda oradaki otopark projesine ve kale projesine başlamak istiyoruz. Ancak kale projesi kurul ile ortak yürümek zorunda. Biz belediye olarak oradaki kamulaştırmaları büyük ölçüde bitirdik. Şuanda yüzde 98 sevilerindeyiz. Eksik olan kısım ise davalık olanlar. Mecburen o süreçleri beklemek durumundayız. Dolayısı ile kale projesinin de uygulamasını başlatmak istiyoruz.  Bir diğer ihalesini yapacağımız proje ise Kızılırmak üzerindeki Recep Tayyip Erdoğan köprüsü. Biliyorsunuz yarışma sonucu bu proje ortaya çıktı. Bu köprüyü ihale etmek istiyoruz. Şuan uygulama projelerini verdik. Muhtemelen projeler sonuçlandı. Yine aynı yolun mevcut çevre yolu ile kesişen kısmına köprülü kavşak yapılacak. Bunu da karayolları ile yürütüyoruz. Tayyip Erdoğan bulvarı inşallah tamamlanacak” şeklinde konuştu.


“İKİ TANE BÜYÜK YEŞİL ALAN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”


Caddelerdeki yenileme çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sene yoğun bir şekilde halkında takdirini kazanan prestijli caddelerin alt yapısı ile birlikte top yekün ele alınıp şehre kazandırılma projeleri bu senede devam edecek. Tabi park, yeşil alan gibi proje çalışmaları devam edecek. Bu kapsamda ekstra olarak belki yapmayı arzu ettiğimiz iki tane büyük yeşil alan projesi var. Bunlardan bir tanesi Yumurtatepe. Yani kümbet bölgesi. Şehrin batısında bir büyük bölge parkı şeklinde yapılacak. O alanda kamulaştırma süreci devam ediyor. Onlar tamamlandığı takdirde 2017 yılı içerisinde oraya da başlamak istiyoruz. Bir diğeri ise Kardeşler Ormanı’ndaki projemiz. Orada macera parkı projesine zaten başlıyoruz. Onun dışında Paşabahçe’nin alternatifi olacak şekilde biraz daha doğallığı ön plana çıkaran anlayış ile düzenleme çalışmalarımız devam edecek.”


2017 İTİBARI İLE REZERV ALANDAKİ İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK


Esentepe ve Yunus Emre Mahalleleirni kapsayan kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi veren Aydın, “Çok önemli bir proje ise Esentepe Yunus Emre ve kısmen Tuzlugöl’ü de içerisine alan kentsel dönüşüm projesi. Yani bu proje tahmini olarak yaklaşık 2 buçuk milyar ekonomik potansiyeli olan bir proje. Ve bırakın Sivas’ı yani ülke çapında büyük bir proje. Bu proje ile ilgili şuan kentsel tasarım projeleri bakanlık onayında. Dolayısı ile bakanlık onayından çıktıktan sonra 2017 itibarı ile önce rezerv alandaki inşaat çalışmalarına başlayacağız. Ondan sonra etaplar şeklinde diğer çalışmalar devam edecek” ifadelerini kullandı. 


Sivas Memleket


Geri Dön