24 / 04 / 2024

Sivas'ta TOKİ konutları kura çekimi yapıldı!

Sivas'ta TOKİ konutları kura çekimi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Sivas'ta inşa edilen 652 konutun hak sahipleri, kurayla belirlendi. TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca kura çekimi töreninde konuşma yaptı.



TOKİ ile Sivas Belediyesinin yürüttüğü "Kılavuz Mahallesi Alt Gelir Grubu Toplu Konut Projesi" kapsamında kentte yapılan 652 konut için Sivas 4 Eylül Spor Salonu'nda kura çekildi.


TOKİ SİVAS KURA SONUÇLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN 


Kura çekiminde konuşan  TOKİ  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ'nin 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerin Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği kapsamında 627 bin 129 konut rakamına ulaştığını bildirdi.


Sivas'ta yapılan konutlar hakkında da bilgi veren Karaca, konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni etti.


AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da hak sahiplerini belirlemek için yapılan çekilişin aileler adına hayırlara vesile olmasını diledi.


Konuşmaların ardından, noter ve TOKİ yetkililerinin huzurunda çekilen kurayla hak sahipleri belirlendi. Ev sahibi olan kişilerden bazıları, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.


Kentte yaptırılan 652 konut için 11 bin 369 kişinin başvurduğu belirtildi. Konutlardan 332'sinin C2 tipi 3+1, 320'sinin ise B1 tipi 2+1 olduğu ifade edildi. 


AA


Geri Dön