16 / 04 / 2024

Sivas'ta TOKİ konutları kuraları çekildi!

Sivas'ta TOKİ konutları kuraları çekildi!

Sivas 'ta, TOKİ tarafından yapılan 628 konutun hak sahipleri çekilen kurayla belirlendi. Sivas Valisi Kolat, konuşmasında Başbakan Erdoğan 'ın destek ve talimatıyla TOKİ 'nin ülkede çok büyük bir konut harekatı başlattığını söyledi



Sivas 'ta,  TOKİ  tarafından yapılan 628 konutun hak sahipleri, çekilen kurayla belirlendi. Sivas Valisi Ali Kolat, 4 Eylül Spor Salonu 'nda gerçekleştirilen kura  çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın destek ve talimatıyla TOKİ 'nin ülkede çok büyük bir konut harekatı başlattığını söyledi.

şžehirlerin modernleşmesi ve dönüşümünde TOKİ 'nin çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Kolat, 'Bu kuruluş gerçekten de geleceğimizin temellerini  atan bir kuruluş konumuna gelmiştir' dedi. TOKİ 'nin Sivas 'ta 4 bin 46 konut yaptığını, bu konutların 2 bin 300 'e  yakınının merkezde, diğerlerinin ilçelerde olduğunu söyleyen Kolat, TOKİ  tarafından ilde yapılan diğer bazı yapılar hakkında da bilgi verdi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise TOKİ 'nin yeni dönemlerde yapacağı faaliyetlerle ilgili belediye olarak ellerinden gelen her türlü gayreti göstermek  azminde olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından, TOKİ tarafından Alt Gelir Grubu Projesi kapsamında kentte yapılan 468 adet 2+1, 160 adet de 1+1 konutun hak sahiplerini belirlemek  için Noter huzurunda kura çekildi.

İlk kura çekimini Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer bazı yetkililer yaptı. Kurada ilk olarak engelli vatandaşlar için ayrılan  konutların çekilişi yapıldı. Başvuruda bulunan 7 şehit ailesi ile 6 gaziye ise  kurasız olarak 2 1 daireler verildi. Kura çekimine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, spor salonunun  tamamının dolduğu gözlendi.

AA


Geri Dön