19 / 04 / 2024

Sivas'taki köy okulu yeniden inşa edildi!

Sivas'taki köy okulu yeniden inşa edildi!

Sivas'ta bir köy okulu, öğretmenlerin hayırseverlere yazdıkları mektuplar sayesinde toplanan paralarla adeta baştan inşa edildi. Okulları yıkık dökükken okula gelmek istemediklerini söyleyen öğrenciler, şimdi çok mutlu olduklarını söyledi.



Sivas'ta bir köy okulunda görev yapan 13 öğretmen, hayırseverlere yazdıkları mektuplarla topladıkları yardımlar sayesinde köy okulunu adeta kolej görünümlü bir eğitim yuvasına dönüştürdü.Merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Beypınarı İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan 13 öğretmen, okulun bakımsız durumundan rahatsız oldu ve okul müdürü Numan Kantar öncülüğünde "Beypınar'a bir kolej" adlı proje başlattı. Proje kapsamında kentteki hayırseverlere yazdıkları mektuplarda, okulun durumunu ve eksiklerini anlatan öğretmenler, destek istedi.


Güvenlik kamerası bile var


Okul Müdürü Numan Kantar, 2 yıldır okulda görev yaptığı okulun bakımsız olduğunu ve durumu görünce moralinin bozulduğunu anlattı.Okulun ilk durumuna değinen Kantar, şöyle konuştu:


"Okul çok soğuktu ısınmıyordu. Zemin eskiydi, iç karartıcı bir görüntüsü vardı. Tuvaletler eskiydi, kapıları kırıktı. Mektupların sonucunda toplanan paralarla okula laminant parke, mermer döşendi, yalıtım yapıldı, güvenlik kamerası, akıllı tahta takıldı. Merpenlerin korkulukları değişti, merpenler yenilendi. Pencereleri değişti, okul boyandı. Öğrencilerimiz serbest kıyafetle geliyordu, bu da kimi öğrenciler için sıkıntı oluşturuyordu. Biz de öğrencilerin tek tip kıyafetle okula gelmesi için İstanbul'dan kıyafet getirdik. Yani bir kolejde ne varsa ve bir köy okulunda ne olması gerekiyorsa hepsini gerçekleştirdik. Okula girdiğiniz zaman sıcaklık hissetmek gerekir. Biz de bu çalışmamızla öğrencilerimize kaliteli ve sıcak bir ortam sunmaya çalıştık"

 

'Okula gelmek istemiyorduk'


Matematik öğretmeni Neşe İzci de projenin müdür ve müdür yardımcılarının girişimiyle başladığını dile getirerek, "Biz de öğretmenler olarak destek olmaya çalıştık. Okula yapılanların hepsi ortak fikir alışverişinde bulunarak yapıldı. Hayırseverlere yadım yapmaları için mektup yazdık, onlara ulaştık. El birliğiyle her şey halloldu." diye konuştu.


Okulda eğitim gören 6. sınıf öğrencisi Fikret Ziroğlu da öğretmenleri sayesinde çok güzel bir okula kavuştuklarını dile getirerek, okullarının koleje benzediğini ve koşarak okula geldiklerini söyledi. 2. sınıf öğrencisi Kezban Yangın ise "Okulumuz eskiydi, kapılar kırıktı, okula gelmek istemiyorduk. Öğretmenlerimiz okulu bizim için güzelleştirdi. Çok hevesle geliyorum. Öğretmenlerimi çok seviyorum, bize böyle okul yaptıkları için teşekkür ederim." ifadesini kullandı.



Yeni Şafak


Geri Dön