28 / 03 / 2024

Sivil havacılık sektörü yeni havalimanını dört gözle bekliyor!

Sivil havacılık sektörü yeni havalimanını dört gözle bekliyor!

BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Akol,Türk sivil havacılık sektörünün üçüncü havalimanıyla büyüyeceğini kaydederek sektörün havalimanını dört gözle beklediğini belirtti.



BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Akol, Türk sivil havacılık sektörünün üçüncü havalimanı ile 6-7 yıl içinde 500 milyar dolara ulaşacağını söyledi.


"Yeni havalimanını dört gözle bekliyoruz"


Sivil havacılık alt yapısının gelişiminin devam ettiğine dikkati çeken BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol,  10 yıl içinde açılan yeni havalimanlarının yeni fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi.


Eskiden Anadolu'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Anadolu'ya uçuşlar yapıldığını anlatan Akol, bugün ise Türkiye genelinde 10-12 metropolün, kendi aralarında ekonomik ve kültürel alışverişler yaptığını ifade etti.


Firmalarının Adana-Beyrut hattını örnek veren Akol, şunları kaydetti:


"Bölgesel ve uluslararası uçuş. Buraya daha önce Cumhuriyet tarihinde hiç uçulmamış. Hatta 'Adana-Beyrut arasında uçuş mu olur?' denildi. Haftada 3 frekans başladık. Bugün 7-14 frekans uçuyoruz. Aynı şekilde Adana-Erbil hattı da öyle. Bu bölgelerden gelip uluslararası uçuşlara taşıdığımız yolcular da var. Durdurulamaz ve önlenemez bir büyüme devam ediyor. Çok kısa zamanda mevcut yapımızı 3-4'e katlayacağımızı tahmin ediyorum. Dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanını da dört gözle bekliyoruz."


BoraJet'in üç senede 41 kat büyüdüğünü bildiren Akol, önemli ölçekte dünyada referans olmuş bölgesel havayolu olarak görevlerini yapmaya devam edeceklerini söyledi.


Dünya


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, Türk sivil havacılığının son 10-15 yılda siyasi iradenin yakın desteğiyle, çok önemli oranda büyüdüğüne dikkat çekti. Akol, şöyle devam etti: “Türk sivil havacılığı siyasi iradenin desteğiyle son 10-15 yılda çok önemli büyümeler kat etti. 


SENELERDİR ‘BÜYÜYORUZ’ 

Yılda yüzde 13 ile 15 arasında büyüme gerçekleşiyor. 1 veya 2 yıl olsa tesadüf diyebilirsiniz, ama bu büyüme senelerdir devam ediyor. Dolayısıyla kaçınılmaz bir gelişim var. Üçüncü havalimanının sisteme girmesiyle 50 milyar dolar civarında olan sivil havacılık sektörünün toplam büyüklüğü, 6-7 yıl içinde 500 milyar doları bulacak." 

  

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ 

Sivil havacılık alt yapısının gelişiminin devam ettiğine dikkati çeken Akol, 10 yıl içinde açılan yeni havalimanlarının yeni fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi. Akol, “Durdurulamaz ve önlenemez bir büyüme devam ediyor. Çok kısa zamanda mevcut yapımızı 3-4'e katlayacağımızı tahmin ediyorum. Dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanını da dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.


Akşam 


Geri Dön