19 / 04 / 2024

Siyahkalem Katar'dan 15 milyon TL’lik satışla döndü!

Siyahkalem Katar'dan 15 milyon TL’lik satışla döndü!

18-21 Nisan tarihleri arasında Doha'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar’a katılan Siyahkalem,15 milyon TL’lik ön satış gerçekleştirdi.



18-21 Nisan tarihleri arasında Katar’ın başkenti Daho’da gerçekleştirilen fuara, Emlak Konut ortaklığı ile Zekeriyaköy’de gerçekleştirdiği KÖY projesi ile katılan Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, “KÖY projesi için yaptığımız satış anlaşmaları bir yana, yeni yatırım planlarımızı tanıtmak ve kurumsal yatırımcılarla doğrudan ilişki kurmak son derece yararlı oldu dedi.

 

Kahraman konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2017 sonunda start vermeyi planladığımız, toplam yatırım değeri 1.5 milyar doları aşan, İstanbul’un biri Avrupa diğeri Anadolu yakasındaki 2 yeni projeyi Katarlı yatırımcılara tanıttık. Türkiye’de de faaliyet gösteren Katarlı bir ticari banka ile  Katarlı bireysel  ve kurumsal yatırımcıları hedefleyen bir finansal yapıyı kurmak için çalışıyoruz”

 

Katarlı yatırımcıların, özellikle gayrimenkul sertifikası, gayrimenkul yatırım fonu, katılım bankaları üzerinden konut finansmanı, yabancılara yönelik KDV muafiyeti konularına büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kahraman, “KÖY projemiz bundan sonra yapacağımız projeler için bir referans oldu ve yatırımcılarla son derece yararlı görüşmeler yaptık” dedi.

 

Emlak Konut GYO işbirliği ile yatay proje geliştiren tek firma olduklarını hatırlatan Kahraman, bundan sonra da Emlak Konut’un yatay konseptli projelerine talip olduklarını açıkladı.

 

Kahraman şöyle konuştu: 

“İstanbul’da biri Avrupa diğeri ise Anadolu yakasında olmak üzere yatay konseptte 2 yeni ve çok özel proje için çalışmalar yapıyoruz. Görüşmeler ve hazırlıklarımız sürüyor.  Büyük bir ihtimalle, 2017 sonunda veya 2018’in başında start vereceğiz. Bu projelerin toplam yatırım değeri 1,5 milyar doları aşacak. Bunun yanı sıra, artarda çok büyük altyapı projelerinin hayata geçirilmesi, de İzmir’i bizim açımızdan cazip hale getirdi. Biri İzmir’de, ikisi İstanbul’da olmak üzere toplam yatırım değeri 800 milyon olan 3 ayrı projeyi de 2018’in ikinci çeyreğinde hayata geçireceğiz.”


Web: http://www.koy.com.tr/




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmini iki katma çıkarmayı hedefleyen ve iki ülke arasındaki güçlü stratejik ortaklığı dünya sahnesine taşıyan Expo 

Turkey by Qatar fuarı 19-21 Nisan tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da düzenlendi. Fuarda Türkiye'den, gayrimenkul, mobilya, bilişim, taahhüt, sanayi ve yapı malzemeleri başta olmak üzere farklı sektörlerden 150 firma yerini alırken, gayrimenkul sektörü milyarlarca liralık projeleriyle fuara damgasını vurdu. Katarlı yatırımcıların yoğun ilgisine mazhar olan projelerde yüzden fazla konuta talep gelirken, sektör temsilcileri 120 milyon TL'lik ön satışla İstanbul'a döndü. 


'YENİ İŞ KAPILARI AÇACAĞIZ' 

Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed bin Ahmed bin Towar Al Kuvarı, Türk ürünlerinin Katarlılar için kalite sembolü olduğunu, bu nedenle Türk işdamlarına Katar'da yeni iş kapısı açmakta destek vereceklerini dile getirdi. Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi de fuarda işbirliğinin artırılması için her iki devletin de önemli bir altyapıyı oluşturduğunu ve geliştirmek için gerekli tüm desteğin de verileceğini söyledi. 


HEDEF 20 MİLYAR DOLAR 

Yatırımcılarla mayıs ayında İstanbul'da görüşmek üzere randevulaşan firmalar hem gelen taleplerin satışa döneceğini hem de projeleri yerinde görecek olan Katarlılara daha fazla satışın yapılacağını öngörüyor. 


Katar'da bugüne kadar havalimanı, stat, metro ve otoyolların da aralarında yer aldığı 13 milyar dolarlık taahhüt işine imza atan Türk şirketleri, ülkede hedef yükseltti. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği için 170 milyar dolarlık alt ve üstyapı planlaması yapan Katar'm ticaretinden daha fazla pay almak isteyen Türk şirketleri, Katar'm portföyünden 20 milyar dolarlık taahhüt işi almayı hedefliyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarı organize eden Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarı önümüzdeki yıl yüzde 20 büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti. Kurt, "Ziyaretçi hedef kitlesini ve ticaret hacmini de yüzde 50 büyütmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu. 



Habertürk


Geri Dön