23 / 04 / 2024

Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!

Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!

Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. Konuyla ilgili gayrimenkul şirketi tepe yöneticilerinin görüşlerini paylaştı.



Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt:

“Siyasi istikrar, konut satışlarını artırdı”


Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!


Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. TÜİK verilerinin gösterdiği bu artış, bizim için sürpriz olmadı.  Özellikle yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesiyle canlanan konut artışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini öngörüyoruz. Hatta özellikle mayıs ayı verilerinde ciddi artış bekliyoruz. 

Referandum sonrası yabancı yatırımcının Türkiye'ye akın ettiğini söyleyebiliriz. Sanırım yabancı yatırımcı, Türkiye'yi bizden çok daha iyi takip ediyor. Referandum sonra ekonomideki iyiye gidiş hem yabancı yatırımcıyı hem de yerli yatırımcıyı harekete geçirdi. 

Türkiye'de başkanlık sisteminin resmen onaylanmasıyla ülkemizin önünde siyasal istikrar noktasında hiç bir sorun kalmadı. Siyası istikrar ve geçen yıldan beri konut sektöründe alınan tedbirler, gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Elde edilen bu istikrar ortamının Türk ekonomisini ve gayrimenkul satışlarını çok daha yukarılara taşıyacağını ümit ediyoruz. 


İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık:

“Türk halkı gayrimenkulü seviyor ve bu sektöre güveniyor”


Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!


Nisan 2017 dönemine ait Konut Satış İstatistikleri, bir önce yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış olduğunu gösteriyor. Konut satışlarındaki bu artış, Türk ekonomisinin eski iyi günlerine tekrar geri döneceğini gösteriyor. 

Ülkemizde yaşanan siyasi istikrarla konut satışlarında görülen bu artışın kalıcı olacağını öngörüyoruz. Bahar aylarıyla konut satışlarında görülen bu hareketlilik, Türk ekonomisinin bel kemiği olarak nitelendirilen gayrimenkul sektörünün gelişmesinde de büyük rol oynuyor. Böylelikle sektör, yaptığı satışlarla daha iyi olmanın yolunu arıyor. Bu da gayrimenkul sektörünün kalitesini artırıyor. 

Türk halkı için gayrimenkul her zaman iyi bir yatırım aracıdır. Türk halkı gayrimenkulü seviyor ve bu sektöre güveniyor. Zaman zaman dalgalanmalar olsa da konut satışı her zaman yüksek olur. Türkiye'nin yeni bir istikrar ortamına girmesi sonucunda yükselen konut satışları, önümüzdeki dönemler de çok daha üst seviyelere çıkacaktır. 


216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar:

“Konut satışlarındaki artış, devam edecek”


Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!


Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış kaydetmesi, Türk ekonomisinin artık iyileşme yoluna girdiğini gösteriyor. Bu durumda Türkiye genelinde artan konut satışlarını, gayrimenkul üreticileri olarak sevinçle karşılıyoruz. 

Son bir yıl içinde gayrimenkul sektörüne yönelik alınan tedbirler, sektörün gelişiminde büyük rol oynadı. KDV'de yapılan indirim, tapu harç oranında ki düşüş, yabancı yatırımcının önünün açılması için alınan tedbirler gibi birçok önlem sektörün bugünlere gelmesini sağladı. 

Özellikle son zamanlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmesiyle konut satışlarında büyük artış görüldü. Hatta bu anlamda mayıs ve haziran ayı satışlarının çok daha yüksek olmasını bekliyoruz. Çünkü istikrar ortamını gören yerli ve yabancı yatırımcı, parasını gayrimenkule yatırmayı tercih edecektir. 



Geri Dön