26 / 04 / 2024

Skopje City Mall AVM, Üsküp'te açıldı!

 Skopje City Mall AVM, Üsküp'te açıldı!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan büyük alışveriş merkezi hizmete açıldı



Başkent Üsküp'te açılan "Skopje City Mall" adlı alışveriş merkezinde, şimdiye kadar Makedonya'da olmayan çok sayıda yabancı firmanın mağazası yer alıyor. Yaklaşık 90 bin metrekarelik alanı kapsayan alışveriş merkezinde bin 500 araçlık otopark bulunuyor. 

     Kapılarını müşterilere açan alışveriş merkezinin tam kapasite çalışmasıyla 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı ifade edilirken, alışveriş merkezindeki tüm dükkanların kiralandığı belirtildi. 

     Üsküp merkezli "Fachion Grup" ve Tiran merkezli "Balfin" şirketleri tarafından 100 milyon avrodan fazla yatırımla açılan alışveriş merkezi, ilk yılda 7,5 milyon ziyaretçi hedefliyor. Alışveriş merkezi yetkilileri, sundukları kaliteli marka ve eğlence yerleriyle bu hedefe ulaşmakta sorun yaşamayacaklarını ifade etti. 

     Kafeteryalar, sinema salonları, bowling alanı ve çocuk köşesinin de yer aldığı alışveriş merkezinde, çok sayıda yabancı marka ilk kez Makedonyalı tüketicilerin karşısına çıktı. 

     Üsküplüler'in ilk günden yoğun ilgi gösterdiği alışveriş merkezinin temeli, Aralık 2010'da Başbakan Nikola Gruevski tarafından atılmıştı. 

     Başkent Üsküp'te, Türk yatırımı olan ve 2005'te açılan "Ramstore" ile 2010'da hizmete açılan Yunan yatırımı "Vero" alışveriş merkezleri faaliyet gösteriyor. 

AA


Geri Dön