29 / 03 / 2024

Soçi'deki Kış Olimpiyatları için Türk müteahhitler devrede!

Soçi'deki Kış Olimpiyatları için Türk müteahhitler devrede!

Olimpiyat Komitesi, otelleri yapması için Türk inşaat firmalarına davetiye gönderdi. Soçi'de 2014'te yapılacak Kış Olimpiyatları'nda başta otel olmak üzere bazı tesislerde zamanında yetişmeme endişesi üzerine Türk müteahhitleri devreye girdi



Rusya'nın Soçi şehrinde 2014'te düzenlenecek Kış Olimpiyatları'na bazı tesislerin yetişememe ihtimali gündeme geldi

Olimpiyat Komitesi, otelleri yapması için Türk inşaat firmalarına davetiye gönderdi. Soçi'de 2014'te yapılacak Kış Olimpiyatları'nda başta otel olmak üzere bazı tesislerde zamanında yetişmeme endişesi üzerine Türk müteahhitleri devreye girdi.

Türk inşaat şirketlerinin hızından faydalanmak isteyen Olimpiyat Komitesi yetkilileri düğmeye bastı ve bazı otellerin yetiştirilmesi için Türkler'e davet yaptı.

Yenigün'e teklif

İlk olarak Rusya'daki 2014 Soçi Olimpiyatları'nda Olimpiyat Komitesi'nin kalacağı 500 odalı otelin inşa eden Yenigün İnşaat'a teklif gitti.Bugünlerde iki yeni otel için yeni bir anlaşma imzalamaya hazırlanan Yenigün İnşaat'ın yanı sıra bölgede yerleşik Cenk İnşaat, Hazinedaroğlu gibi başarılı Türk firmalarının da hızından yararlanmak için tekliflerin gittiği belirtiliyor.

Rusya'da isim yaptık

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanvekili ve Yenigün İnşaat'ın Murahhas Azası Edip Yenigün,  Soçi'de konaklama tesislerinde bir gecikme endişesinin bulunduğunu söyledi. Yenigün, "Biz bugün yarın iki yeni otel için anlaşma yapacağız. Bunlardan biri prestij oteli. Çok lüks olacak. Olimpiyat Komitesi'nin kalacağı 500 yataklı oteli de biz yapıyoruz. Gecikmeyi Türk firmalarının hızıyla aşmak istiyorlar" dedi. Türk firmaların hızını hem teknolojiden hem de insan gücünden aldığını hatırlatan Yenigün, Rusya'da bu konuda isim yaptıklarını bildirdi.

2018'deki Dünya Kupası'na da yansır

Edip Yenigün, 2014'te Soçi'de başarılı olmanın 2018'de Rusya'da yapılacak Dünya Kupası inşaatlarında da Türklerin önünü açacağını belirterek şöyle konuştu:

. 2018'de sadece 13 kentte 16 stadyum ya sıfırdan yapılacak, ya da yenilenecek.

. Büyük bir iş potansiyeli Türk firmaları için. Soçi'de hızımızı gösterirsek bu işlerin bize verilmesinin yolunu açarız.

. Ruslar Türk müteahhitlerini çok iyi tanıyor. Bu gelişmeleri iyi değerlendirmeliyiz.

. Eğer 2018'de başarılı işlere imza atarsak bu Katar'da da yolumuzu açarÖ İşlere uzun vadeli bakmalıyız.

22 ayda bitirme sözü verdik

Edip Yenigün Olimpiyat Komitesi'nin kalacağı oteli 22 ayda bitirme sözü verdiklerini söyledi. Yeni gün, "500 odalı ve 1000 yataklı projeyi 2012 Eylül ayı sonunda teslim edeceğiz. Bu hız bize çok puan kazandırdı. 5 yıldızlı oteli Hilton işletecek" dedi.

Yenigün İnşaat bugüne kadar yaptığı Moskova'daki Gazprom binası, Belek'teki 5 yıldızlı Zeynep Otel, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda üstyapı tesisleri, Kuveyt'te Subya-Mutla arası 55 kilometrelik boru hattı ve Afganistan Kandahar askeri üssünün apron tesisleri gibi işlerle bulunuyor. Şirket geçen yıl 200 milyon dolar ciroya ulaştı.
Bugün/Celal TOPRAK


Geri Dön