24 / 04 / 2024

Soçi’ye Türk müteahhitler damga vurdu!

Soçi’ye Türk müteahhitler damga vurdu!

Kış Olimpiyatları’na ‘yetişemeyecek’ denilen Soçi’ye Türk müteahhitler damga vurdu. Sembol İnşaat’tan Rönesans ve Ant Yapı’ya kadar Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik firmaları geceli gündüzlü çalışarak Soçi’de başarı hikayesi yazdı...



Kış Olimpiyatları’na ‘yetişemeyecek’ denilen Soçi’ye Türk müteahhitler damga vurdu. Sembol İnşaat’tan Rönesans ve Ant Yapı’ya kadar Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik firmaları geceli gündüzlü çalışarak Soçi’de başarı hikayesi yazdı.


Tarihin en pahalı kış oyunları olarak dikkati çeken ve 50 milyar dolar harcanan 22. Kış Olimpiyat Oyunları, dün başladı. Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Sochi’ye Türk müteahhitler adeta damga vurdu. Yetişemeyecek denen çalışmalar Türk inşaatçıların devreye girmesiyle hızla yapılarak olimpiyatlara yetiştirildi. Açılış öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinde de Türk müteahhitler konuşuldu. Putin, Soci’deki tesislerde çalışan Türk inşaat firmalarına teşekkür ederek, Türk şirketlerinin Olimpiyat oyunlarının hazırlanmasında ciddi katkı sağladığını belirtti.


Başarı hikayesi yazıldı


Başbakan Erdoğan da “Bu tesislerin hazırlanmasında, Türk müteahhitlerin hakikaten ben de başarılı çalışmalarını, gayretlerini izledim” diye konuştu. Soçi’de halk da Türk müteahhitlerinden oldukça memnun. Türkiye adını duyan birçok kişi şehrin çehresini değiştiren inşaatçılardan dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmiyor. Sembol İnşaat’ta Rönesans’a ve Ant Yapı’ya, Yenigün’den Cenk’e, EMT’den Hazinedaroğlu’na kadar pek çok büyük müteahhitlik firması ile kat be kat fazla Türk taşeron firma geceli gündüzlü çalışarak büyük bir başarı hikayesi yazdı. Başta ihalelere bile alınmayan Türk şirketleri, adeta Rusya’yı kurtardı. Soçi’de tahminlere göre 20 bine yakın Türk işçi çalıştı. Yoğun çalışmalarla tesisler zamanında tamamlandı Soçi’nin olimpiyatlara yetişmesinde en büyük mutluluğu yaşayan, Türkiye’de Denizbank’ın da sahibi olan Sberbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı German Gref. Çünkü Sberbank, Soçi’nin ana sponsorlarından biri olarak önemli tesisleri inşa ettirmekle görevliydi.


‘Türkler’den çok memnunuz’


German Gref, St. Petersburg’daki Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı sırasında konuya değinirken, “Türk partnerlerimizden çok memnun kaldık” diye açıklama yapmıştı. Gref, aynı konuşmasında “İnşaatın en yoğun olduğu dönemde, bizim şantiyelerde 14 bin Türk işçi çalıştı. Türkler her işi metodik ve sorunsuz yapıyor” dedi. Soçi’deki başta oteller olmak üzere birçok projeye imza atan Sembol İnşaat, Rixos’un Rusya’daki ilk otelinin inşaatını da gerçekleştirdi.


Rixos Hotels’in Rusya’daki ilk oteli Soçi’de açıldı


Rixos Hotels, Rusya’daki ilk oteli Rixos Krasnaya Polyana Sochi, 7-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Soçi Kış Olimpiyatları’nın hemen öncesinde hizmete girdi. Kış Olimpiyatları nedeniyle bütün dünyanın yakından izlediği Soçi’de, Türk misafirperverliğini yaşatmayı amaçlayan Rixos Krasnaya Polyana lüksü ve konforu yeniden tanımlıyor. Toplam 114 odasında konuklarını ağırlayan otel, mükemmel manzarasıyla Kafkas Dağları’nı ve vadiyi gözler önüne seriyor. Dağ ve şehir manzarasına sahip otel, superior, deluxe ve premium odaların yanı sıra junior, utive presidential ve royal suitler olmak üzere 7 farklı oda kategorisinde hizmet veriyor.  Toplantı odaları, olimpik yüzme havuzu, SPA ve spor aktivitelerinin en yüksek standartlarda sunulduğu Rixos Krasnaya Polyana Sochi, restoranlarında da dünya lezzetlerini buluşturuyor. Ortadoğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika mutfağının tatlarının sunulduğu Lübnan Restaurantı Layali, ferah havasıyla da konuklarının Ortadoğu kültürünü yaşamasına olanak veriyor.


Star Gazetesi 


Geri Dön