25 / 04 / 2024

Soğanlı, Bursa'nın cazibe merkezi olacak!

Soğanlı, Bursa'nın cazibe merkezi olacak!

Osmangazi'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Başkan Dündar, Soğanlı'dan yabancıların bile konut aldığını söyledi.



OSMANGAZİ Belediye Başkanı Dündar, hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hakkında Mimarlar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi üyelerine bir sunum yaptı. 


Göreve geldikleri ilk günlerde ilçenin bir mas ter planını çıkardıklarını belirten Başkan Dündar, "Kentsel Dönüşüm Master Planı ile Osmangazi'de müdahale etmemiz gereken bölgeleri ve müdahale biçimlerini belirledik. Müdahale bölgeleri olarak Soğanlı, Kent Meydanı, Demirkapı, Hisar, Balıklı, Çarşamba bölgelerini tespit ettik. Tabi ki her bölgeye farklı bir müdahale biçimi gerekiyor. Bir bölgeyi yıkıp yeniden inşa ederken, Hisar gibi tarihi bölgeler de ise restorasyon çalışmaları yürütüyoruz" dedi Dündar "Bazı bölgelerde de imar planlarını uyguluyoruz. Hazırladığımız Master Plan çerçevesinde Bursa'mn bu karakteristik özelliklerini belirleyerek ilçeye gerekli müdahaleleri yaptık. Hisar İçi, Kent Meydanı, Soğanlı, Demir kapı müdahale ettiğimiz bölgelerin başında geliyor" diye konuştu. 



2017'DE TAMAMLANACAK 

Soğanlı Mahallesi'nde toplam 42 hektar alan Türkiye'ye örnek kentsel dönüşüm çalışmasına imza attıklarına vurgu yapan Başkan Dündar şöyle dedi: "4 bölüm olarak uygulanan projenin tüm etaplarında inşaat çalışmaları devam ediyor. Yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekanları ile kendi yaşam alanını yepyeni mimari çizgilerle yorumlayan bir proje. 


2017 yılında projeyi tamamlayacağız

Şu an yabancı uyruklu vatandaşlar bile buradan konut almak için başvuru yapıyor. Proje tamamlandığında Soğanlı, Bursa'nın cazibe merkezi olacak." 



Sabah/Muharrem DOĞANTEZ


Geri Dön