20 / 04 / 2024

Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Bursa Osmangazi'deki Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin 1'inci etap 1'inci kısım ihalesi yapıldı. İhale için 9 firma dosya alırken, 3 firma teklif sundu.



Osmangazi Belediyesi, büyük önem verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarında en somut adımı attı. Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan l'incietap l'inci kısmının ihalesi yapıldı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez başkanlığında toplanan Encümen'de gerçekleşen ihale için 9 firma dosya alırken, 3 firma teklif sundu. 

İhalede Akat İnşaat yüzde 40, Ali Bostancı yüzde 45, Harput AŞ firması da yüzde 38 oramnda teklif sundu. 


BELEDİYEYE KAT KARŞILIĞI YER VERİLECEK


21 milyon 133 bin lira maliyetli iş kapsamında; ihaleyi kazanacak olan firma belediyeye kat karşılığı yer verecek.  İhale sürecinin tamamlanmasının ve kazanan firmaya yer teslimi yapılmasının ardından projenin temeli atılacak. Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek. Firmaların tekliflerini inceleyen ihale komisyonu önümüzdeki günlerde kesin kararını vererek ihaleyi sonuçlandıracak. 


Olay Bursa


Geri Dön