29 / 03 / 2024

Soğanlı kentsel dönüşümde 4. etap görücüye çıktı!

Soğanlı kentsel dönüşümde 4. etap görücüye çıktı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. etabı Bursa’da başlayan inşaat fuarında görücüye çıktı. 420 daire ve 80 dükkandan oluşan proje 20 ayda teslim edilecek.



Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. etabı Bursa’da başlayan inşaat fuarında görücüye çıktı.


Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 280 firmanın katılımıyla kapılarını açarken, Soğanlı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük bir rol üstlenen Atış Yapı’’da 4. etap çalışmalarını görücüye çıkarttı. Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, "Bursa’nın yüzde 85-90’ı Kaçak ve deprem öncesi binalardan oluşmakta. Buradan yola çıkarak 2 yıldır kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu kapsamda Osmangazi Belediyesi’nin öncülük ettiği, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 4. etabının inşasını üstlendik. 420 daire ve 80 dükkandan oluşan bir projeyi inşallah 20 ayda teslim edeceğiz. Bu bölgedeki riskli konut sahiplerini zaman içerisinde buraya taşıyacağız. Yeni rezerv alanları oluşturarak kentsel dönüşüme devam edeceğiz” dedi.


Soğanlı’nın, Türkiye’ye örnek olan önemli kentsel dönüşümlerinden biri olduğunu ifade eden Ahmet Atış, “Toplamda yaklaşık 2 bin 200 dairelik bir proje imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Şuanda bakanlık ve belediye vasıtasıyla hak sahiplerine verilecek olan 4. etap için zemin iyileştirmelerinin yüzde 70’lik kısmını tamamladık. Hafriyatta da yüzde 50 seviyelerindeyiz. Haftaya inşallah temel atma törenlerimiz olacak. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


"PROJEDE OSMANLI KÜLTÜRÜ MEYDANLAR OLACAK"

Bu projede meydan mantığıyla yola çıktıklarını belirten Atış, “Osmanlı’dan beri süregelen meydan anlayışı, site içlerinde de ticari alanlarda da dikkat çekecek. 3 adet site içi meydanımız mevcut. Buralarda sosyal donatı alanları olacak. spor salonundan, yüzme havuzuna, çocuk Oyun alanlarına kadar her şey düşünüldü. Bunun dışında 80 dükkanlık açık Çarşı alanı oluşturduk” dedi.


"KENTSEL DÖNÜŞÜM RANT KAPISI DEĞİL"

Kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların tam olarak bilinçlendirilmediğini ifade eden Atış, “Birçok kişi bu kentsel dönüşüm çalışmalarını rant kapısı olarak düşünüyor. Bu düşünce olunca da işlerin yürümesi biraz zor oluyor. Küçük detaylarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Yüzde 95 seviyelerinde anlaşma olan yerlerde iş yasal çıkmazlara girebiliyor. Halkımızın kentsel dönüşümle ilgili doğru şekilde bilgilenmesi gerekiyor. Gerekirse kendi binalarını kendileri yıkıp daha sonra yapılaşmalar hızlı bir şekilde sağlanabilir” diye konuştu.


"SOĞANLI KAYBETTİRMEZ, KAZANDIRIR"

Bursa’nın gayrimenkul açısından Türkiye’nin yıldızı durumunda olduğunu kaydeden Atış, “Bursa, yatırım değeri olarak çok güzel bir bölge. 3. köprünün bağlanması, İstanbul’a yakınlığı bu önemi daha da arttırıyor. İstanbul’a ve diğer illere göre Bursa’daki gayrimenkul fiyatları daha uygun. Bursa, her yerden yatırım alabilecek bir kapasitede. Bursa’da Soğanlı gibi birçok gelişim bölgesi var. Bu bölgeden alınacak gayrimenkuller kesinlikle kaybettirmez, kazandırır. Buradan alınacak daire, dükkan ve arsa, katlanarak dönüş yapar. Daire bakan müşterilerimiz için banka temsilcileri mevcut. Kredi oranlarıyla ilgili yardımcı olunuyor. Sözleşme yaparak daire de satabiliyoruz. 3+1 130 metrekare dairelerimiz 219 bin liradan başlıyor. Dairelerin konumları ve özelliklerine göre bu rakamlar, 400 bin liraya kadar çıkabiliyor" şeklinde konuştu.


Milliyet



Haber Osmangazi Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;


Osmangazi Belediyesi, yalnızca Osmangazi değil, Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek projelerinden Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan Bursa İnşaat 2016 ve IRES Bursa Gayrimenkul fuarının yıldızı oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, projenin özel sektör tarafından görücüye çıkartılmış olması ve görsellerinin de yine sektörün önemli temsilcilerinin standlarını süslemesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.


 


Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, emlak ve inşaat sektöründen 280 firmanın katıldığı Bursa İnşaat 2016 ve IRES Bursa Gayrimenkul fuarına damga vurdu. Atış Yapı ve Bursa Çimento gibi sektörün önemli temsilcilerinin standlarında maket ve görsellerini kullandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, fuarı dolaşan ziyaretçilerin beğenisini toplarken, özellikle maketin bulunduğu Atış Yapı Standı, basın ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok yerel ve ulusal televizyon kanalı, maketin önünde Başkan Dündar ile röportajlar gerçekleştirerek, proje bilgilerini takipçilerine aktardı.


 


Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin gördüğü ilginin, kendilerini çok sevindirdiğini belirten Başkan Mustafa Dündar; “Soğanlı, bizlerin üzerinde çok titiz çalışarak hayata geçirdiği bir proje. Kamu tarafından projelendirilen ancak, özel sektör eliyle hayata geçirilen, bu yönüyle de örnek bir proje. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz projemizin, sektör açısında böylesine önemli bir fuarda, bizim dışımızda, sektörün önde gelen temsilcileri tarafından tanıtılıyor olması, görsel materyallerinin standlarını süslemesi bizim için gurur verici bir tablo. Bizler, yapmış olduğumuz tüm yatırım projelerimizde iddialıyız. Projelerimiz, mimarisi, kalitesi, dizaynı ve şehirciliğe getirdiği yeni vizyon anlayışı ile fark yaratıyor. En önemlisi de, vatandaşlarımız tarafından beğenilip, sahipleniliyor. Bu gün. bu iddialarımızda he kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. Bu da bize gurur veriyor” dedi.


 


Gördüğü ilgi ile Bursa İnşaat 2016 ve IRES Bursa Gayrimenkul fuarının yıldızı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında çeşitli bilgiler aktaran Başkan Dündar, “2017 yılında tamamlanması planlanan proje tamamlandığında, bölgeye çok büyük bir değer katacak. Bunun yanı sıra yaratacağı domino etkisiyle de bölgenin dönüşümüne öncülük edecek. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentin merkezinde son sistem inşaat teknolojisiyle, çevreye duyarlı çalışmalarla yaşanabilir yeni bir şehir inşa etmiş oluyoruz.  Hedefimiz inşallah Osmangazi’nin tümünü dönüşüm sahası içine almak” diye konuştu.


 


Osmangazi Belediyesi


Haber  Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 4. etabı inşaat fuarında tanıtıldı, 


20 AYDA TESLİM


Soğanlı'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük bir rol üstlenen Atış Yapı da 4. etap çalışmalarım görücüye çıkardı. Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, "Bursa'nın yüzde 85-90'ı kaçak ve deprem öncesi binalardan oluşmakta. 


Buradan yola çıkarak 2 yıldır kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık. 

Bu kapsamda Osmangazi Belediyesi'nin öncülük ettiği, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 4. etabının inşasını üstendik. 420 daire ve 80 dükkandan oluşan bir projeyi inşallah 20 ayda teslim edeceğiz" dedi. 


2 BİN 200 DAİRELİK PROJE 

Soğanlı'nın, Türkiye'ye örnek olan önemli kentsel dönüşümlerinden biri olduğunu ifade eden Ahmet Atış, "Toplamda yaklaşık 2 bin 200 dairelik bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Şu anda bakanlık ve belediye vasıtasıyla hak sahiplerine verilecek olan 4. etap için zemin iyileştirmelerinin yüzde 70'lik kısmım tamamladık. Hafriyatta da yüzde 50 seviyelerindeyiz. Haftaya inşallah temel atma törenlerimiz olacak. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 


Kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların tam olarak bilinçlendirilmediğini ifade eden Atış, "Birçok kişi bu kentsel dönüşüm çalışmalarını rant kapısı olarak düşünüyor. Halkımızın kentsel dönüşümle ilgili doğru şekilde bilgilenmesi gerekiyor. 

Gerekirse kendi binalarını kendileri yıkıp daha sonra yapılaşmalar hızlı bir şekilde sağlanabilir" diye konuştu. 


Bursa Hakimiyet




Haber Hürriyet Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek projelerinden Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi nde acılan Bursa İnşaat 2016 ve IRES Bursa Gayrimenkul fuarının  yıldızı oldu. 


Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, emlak ve inşaat sektöründen 280 firmanın katıldığı Bursa İnşaat 2016 ve IRES Buısa Gayrimenkul fuarın da sergilenirken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hedefin tüm ilçeyi dönüşüm sahasının içine almak olduğunu söyledi. 


Projenin gördüğü ilginin, kendilerini çok sevindirdiğini belirten Mustafa Dündar; "Soğanlı, bizlerin üzerinde çok titiz çalışarak hayata geçirdiği bir proje. Kamu tarafından projelendirilen ancak, özel sektör eliyle hayata geçilebilen bu yönüyle de örnek bir proje. Bizler, yapmış olduğumuz tüm yatırım projelerimizde iddialıyız. Projelerimiz. mimarisi, kalitesi, dizaynı ve şehirciliğe getirdiği yeni vizyon anlayışı ile fark yaratıyor. En önemlisi de vatandaşlanmız tarafından beğenilip, sahipleniliyor. Bu gün bu iddialarımızda he kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. Bu da bize gurur veriyor" dedi. Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentin merkezinde son sistem inşaat teknolojisiyle, çevreye duyarlı çalışmalarla yaşanabilir yeni bir şehir inşa etmiş oluyoruz. Hedefimiz inşallah Osmangazi'nin tümünü dönüşüm sahası içine almak" diye konuştu. 





Hürriyet Bursa


Geri Dön