24 / 04 / 2024

Soğanlı'daki dönüşüm Bursa'ya değer katacak!

Soğanlı'daki dönüşüm Bursa'ya değer katacak!

Soğanlı'daki dönüşüm Bursa'ya değer katacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni çok önemsediklerini belirterek, projenin Bursa'ya çok fazla değer katacağını söyledi.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında sunum yaptı. 


Osmangazi Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen sunuma Vali Münir Kâraloğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, Biiyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini katıldı. 


Osmangazi Belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları anlatarak sunuma başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapmış oldukları master plan çalışmasında elde edindikleri bilgileri kent dinamikleri ile paylaştıklarını belirterek, "Bu bilgi paylaşımı neticesinde Osmangazi'yi plansız yapılaşmanın olduğu, planlı yapılaşmış ancak dönüşüme ihtiyaç duyan, sanayi ile konut alanlarının iç içe girdiği, sit alanları ve tarihi bölgeler olmak üzere dört bölgeye ayırdık. Bu bölgelere kentsel yenileme, kentsel iyileştirme, eski haline getirme ve kentsel yeniden oluşum başlıkları altında yeni müdahale biçimleri geliştirdik. Ayrıca yürütmüş olduğumuz bu kentsel dönüşüm çalışmalarımızla birlikte, insanların kentsel dönüşüm konusunda zihinlerdeki olumsuz ve yanlış düşünceleri de değiştirdik" diye konuştu. 


10 FARKLI DÖNÜŞÜM ALANI... 

Kentsel dönüşüm konusunda yürüttükleri çalışmalar sonucunda Osmangazi'de 10 farldı noktayı BAKAN'DAN PROJEYE ÖVGÜ 'Lel Dönü- lışmalar yürütüyor. Elde Soğanlı Kentsel Dönü Oşüm Projesi'ni değerlendiren Bakan Güllüce de, "Kentsel dönüşüm hiç kolay bir iş değil. 


Yüksek bir bilgi birikimi gerektiriyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, sunumunda da anlattığı gibi uzun zamandır kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yürütüyor. Elde edindiği bilgi birikimi ve tecrübe ile de çok güzel bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamış. Kendisini tebrik ediyorum. Soğanlı Kentsel Dönüşümü Bursa'ya büyük bir değer katacak. İnşallah en kısa sürede temelini atarak projeyi hayata geçiririz dedi. 


Kentsel dönüşüm alanı olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Dündar, şunları söyledi: "Yeni Yalova Yolu, Küçiikbalıklı, Hisar Bölgesi, Çarşamba Bölgesi, Zafer, Atıcılar, Kent Meydanı, Santral Garaj, Demirkapı ve Soğanlı bölgeleri bizim kentsel dönüşüm yapmayı planladığımız bölgeler. Bu bölgeler arasında önceliği Soğanlı bölgesine verdik. Sadece Bursa için değil Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için çıktığımız bu yolda, Soğanlı bölgesinde bakanlığımızın ve belediyemizin harcamaları ile 140 milyonluk kamulaştırma yaptık. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi 42 hektarlık alanda 36 hektarın mülkiyetine sahip durumda. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projemiz için bakanlıkta son çalışmalar yapılıyor. Bakanlık tarafından planlar onaylanır onaylanmaz hiç vakit kaybetmeden ük kazmayı vurarak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlatacağız." 


Olay Bursa


Geri Dön