18 / 04 / 2024

Soğanlı'daki dönüşüme Avrupalılar hayran kaldı!

Soğanlı'daki dönüşüme Avrupalılar hayran kaldı!

Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) Sosyal İşler Forumu için Bursa'ya gelen 20 farklı ülkeden 120'ye yakın temsilci, Osmangazi Belediyesi'nin şehircilik ve sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği yatırımları ve projeleri gezdi.



Avrupa ülkeleri dışında ilk kez Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Sosyal İşler Forumu'nun ardından Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM), Bilgi Evleri, Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi, BUTGEM ve Kentsel Dönüşüm Alanı ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nü gezdi. Osmangazi Belediyesi'nin sosyal alanda çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, özellikle Soğanlı kentsel dönüşüm projesinden etkilenirken, projeyi 'Mükemmel' olarak değerlendirdi. 


Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu'ndan Soğanlı Kentsel Tasarım Projesi hakkında bilgi alan Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, projeyle ilgili merak ettikleri konularda sorular sordu. Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin sosyal bir proje olduğunu ifade eden Hasanoğlu, "Eskiyen ve depreme dayanıksız olan binaların yerine son derece modern ve depreme dayanıklı binalar inşa edeceğiz. Proje ile vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlarken, aynı zamanda bölgeye de mimari açıdan estetik kazandıracağız. Bölgedeki mahalle kültürünü bozmak istemiyoruz. Projemize mayıs ayında başlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

Projenin maketini detaylı bir şekilde inceleyen Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, proje maliyetinden, bölge halkının projeye bakışma, sosyal açıdan projeye herhangi bir itiraz olup olmadığı ve bölgeye konutlar dışında sosyal açıdan nasıl yatırımların yapılacağı şeklinde merak ettikleri soruları yöneltti. Konukların merak ettiği sorulan cevaplayan Hasanoğlu, Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğünü, sadece kamulaştırmalar için bakanlık ve belediyenin 120 milyon lira kaynak kullandığını ifade etti. 


Bursa Haber


Geri Dön