28 / 03 / 2024

Soğanlı'daki kentsel dönüşüm Bursa'ya değer katacak!

 Soğanlı'daki kentsel dönüşüm Bursa'ya değer katacak!

Osmangazi Belediyesi'nin, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübeye sahip bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi ve bu bölgeye değil, Bursa'ya değer katacak"dedi.



Osmangazi Belediyesi'nin, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübeye sahip bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi ve bu bölgeye değil, Bursa'ya değer katacak örnek bir proje. Nüfus ve bina yoğunluğu bakımından son derece dengeli hazırlanan ve bölgede bu yönüyle bir artışa yol açmayacak proje, aynı zamanda zemin artı 5 kat olarak planlanan konutları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile örnek bir çalışma. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan projemiz için son hazırlıklarımızı da tamamladık. Kısa süre içerisinde temelini atacağız" dedi. 


İSTEYENE PARA İSTEYENE KONUT... 


İki etap şeklinde uygulanacak projenin ilk etap çalışmalarının 35 hektarlık rezerv alanında başlayacağım, ardından riskli alanda bulunan hak sahipleri ile yapılacak anlaşmalar doğrultusunda ikinci etap çalışmalarının yürütüleceğini ifade eden Dündar, isteyene birinci etap projesinden konut, isteyene parasını vererek uygulamalım hayata geçirileceğini söyledi. Vatandaşların, mağdur edilmelerine ilişkin endişelerini dile getirmeleri üzerine Başkan Dündar, "Bu proje, kimsenin mağdur edilmeyeceği, birilerinin rant sahibi yapılmayacağı, ortaya çıkacak rantın yine vatandaşlar tarafından paylaşıldığı örnek bir proje olacak. Projenin ilk etabı, 70200 metrekare aralığında 2+ l'den 4+l'e kadar seçeneğin olduğu 1.342 daire, 168 metrekare ile 580 metrekare aralığında 135 işyerinden oluşacak. İkinci etap riskli alanda ise, 213 daire ve 40 işyeri bulunacak" dedi. 


Olay Bursa


Geri Dön