19 / 04 / 2024

Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir'den aldığı ihaleler TBMM'de!

Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir'den aldığı ihaleler TBMM'de!

Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihaleler meclis gündemine taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..



Söğüt İnşaat ın Ankara Büyükşehir den aldığı ihaleler TBMM de!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Emir ilk olarak "Söğüt İnşaat Anonim Şirketi, 17 Şubat 2017 tarihine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesinden hangi ihaleleri almıştır? Aldığı ihalelerin bedeli kaç liradır?" diye sordu.


Akabinde Söğüt inşaat Anonim Şirketi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kaç ihalesini tek teklif veren firma olarak kazandığını ve bunların hangi ihaleler olduğunu soran Emir "Söğüt inşaat Anonim Şirketinin sahibi Mustafa Akan, geçmişte Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELKO’da işçi olarak çalışmış mıdır? Çalışmışsa hangi yıllar arasında istihdam edilmiştir?" sorularına yanıt aradı.


Sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Emir son olarak "Söğüt inşaat Anonim Şirketi’nin kazandığı ancak sonrasında Kamu ihale Kurumu tarafından iptal edilen ihale sayısı kaçtır? Bu ihaleler hangileridir ve toplam bedeli kaç liradır?" diye sordu.





Geri Dön