26 / 04 / 2024

Soima Kule Vinçleri uydu ve internetten gözetlenecek!

 Soima Kule Vinçleri uydu ve internetten gözetlenecek!

İnovasyonu teknoloji ile harmanlayan Bemtaş Kule Vinç Yönetim Kurulu Başkam Fatih Candar Can, yapay zekâ teknikleri kullanılarak Soima Kule Vinçlerini uydu ve internet üzerinden gözetleyebileceklerini söylüyor



İnovasyon her sektörün olmazsa olmazı haline geldi. Sizin kuruluş ve gelişim öykünüz de bunun yaşayan bir örneği gibi. Sektöre giriş hikayenizi öğrenebilir miyiz?


Bemtaş Kule Vinç 1985 yılında bir aile şirketi olarak kuruldu ve 26 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Şirket olarak son 13 yıldır Türkiye ve çevre ülkelerdeki kule vinç ihtiyacını fark ettik. O zamandan bu yana kule vinç sektöründeki satış ve servis hizmetlerini profesyonel anlamda sürdürüyoruz. Aradan geçen süre içinde hala Türkiye'de faaliyet gösteren kule vinç firmalarının pek çoğunun temsilciliğini yaptık. Son olarak fiyat - performans oranı dünyada en iyi olan Soima Kule Vinçleri’nde karar kıldık. Bir Portekiz firması olan Soima Kule Vinçleri’nin Türkiye ve Ortadoğu’daki tek yetkili satıcısı olarak hizmetlerimize devam ediyoruz.


Soima'yı tercih etmenizdeki neden neydi?


Soima Kule Vinçleri Portekiz/Viseu’da 40 bin metrekare kapalı alanda yıllık 500 Kule Vinç üretim kapasitesi ile çalışıyoruz. Bemtaş Kule Vinç’in Soima ile yaptığı anlaşma çerçevesinde yapay zekâ teknikleri kullanılarak Soima Kule Vinç’in ekipmanları uydu ve internet üzerinden gözetlenebilecek. Böylece ekipmanların arıza takibi ve kontrolleri yapılabilecek. Bu proje için TÜBİTAK- TEYDEP ve KOSGEB AR-GE desteklerine başvurularını yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz.


Peki, bu anlaşmayla neyi hedefliyorsunuz? Ayrıca ne gibi avantajlar elde edecek müşterileriniz?


Dünyada fiyat-performans oranı en iyi olan Soima Kule Vinçlerini yıllık Türkiye satış adetleri 17 ila 25 arasında değişiyor. Ayrıca Ortadoğu ve Türkî cumhuriyetlerine yıllık 10 - 13 adet kule vinç satışı ile hizmet veriyoruz. Şantiyede anahtar teslim avantajı ve rakiplerimize oranla daha ekonomik makineleri yüksek kalite standartlarında sunabiliyoruz. Ayrıca sistem, makinelerin montajlarının diğer markalardan daha hızlı yapılabilmesine olanak tanıyor. Kendi bünyemizde bulunan tecrübeli teknik ekibimizle de hızlı bir satış sonrası teknik destekle müşterilerimizin sorunlarına maksimum 24 saat içinde cevap verebilmemizi sağlıyor. Bu da bizim sektördeki diğer firmalardan ayrılmamızı sağlıyor.


Sektöre verdiğiniz desteği daha net anlayabilmek için ekipman profilinizi öğrenebilir miyiz?


Bemtaş Kule Vinç’in 2 tondan 20 tona kadar farklı ürün grupları bulunuyor. 5-6 tona kadar olan kule vinçler genellikle konvansiyonel, plywood.


ahşap kalıp ve benzeriyle çalışılacak projeler için kullanıyor. 8 ve 10 tonluk makineler ise tünel kalıp sistemi ile yapılacak binalar ve çelik konstrüksiyon yapılar için vazgeçilmez makinelerdir. Sürekli gelişen ürün portföyümüze sektör ihtiyacına göre bir tanesi 6 tonluk Self-Erecting (kuyruksuz) olmak üzere, 12,16 ve 20 tonluk dört yeni tip Kule Vinç daha kazandırdık. Kule vinçlere ilginin giderek artacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu yıl ürünlerimize iki yeni modeli de ekledik. Bunlardan biri 48 metre standart yüksekliği, 60 metre Bom uzunluğu ve 15.5 metrede 8 ton maksimum taşıma, bom ucunda bin 800 kg taşıma kapasitesi ve sadece Venezuela’ya yapılan 20 adet satış ile SGT 6018 TL model kule vinç de bu yıl en çok satan kule vinç oldu.


ikinci olarak da piyasaya sürmek üzere olduğumuz, 50 metre bom uzunluğu ve uçta 3 ton (maksimum 21.7 metrede 8 ton ) taşıma kapasitesiyle SGT 5030 t tip kule vinç, SGT 7018 t ile aynı fonksiyonel özelliklere sahip olmakla birlikte, her bir kule parçasının daha az yer işgal etmesi sebebiyle nakliye açısından daha ekonomik olarak müşterilerimize büyük avantaj sağlıyor.


Peki siz sadece satış mı yapıyorsunuz?


Hayır, uzmanı olduğu ikinci bir faaliyet alanı olarak kule vinç kiralamada yıllık 19 vinç ile hizmetlerini sürdürüyoruz. Bemtaş Kule Vinç, Türkiye'deki kule vinç pazarının yüzde 17’sini karşılıyor.

İŞ&YAŞAM


Geri Dön