18 / 04 / 2024

Şok Market günde 3 mağaza açacak!

Şok Market günde 3 mağaza açacak!

TÜRKİYE'nin en hızlı büyüyen organize perakende kanalı Şok Market, 4.000’inci mağazasını dün Ümraniye’de açtı. 2016 yılında bin mağaza açarak 4 bin kişiye yeni istihdam sağlayan şirket, 2017 yılında da her gün 3 mağaza açarak 4 bin kişiye daha iş imkânı yaratacak.



2016’nın hızlı tüketim ürünleri kategorisinde en hızlı büyüyen perakendecisi olan Şok Marketler yılı, hedeflediği gibi 4.000 mağaza açarak tamamladı. Ümraniye mağazası ile birlikte Şok Marketler’in çalışan sayısı da 17 bini buldu. Gelecek sene her gün üç mağaza açmayı planlayan Şok, yılın sonunda 1000 yeni mağazayı tüketicisiyle buluşturmayı hedefliyor.


Markanın geçirdiği dönüşümü ve hızlı büyümesini her fırsatta ifade eden ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, 2011 yılında 1.200 mağaza ile aldıkları şirketi, dört yılda dört katı büyüttüklerine işaret etti. 2016 yılında yüzde 40’a yakın büyüme yakalayarak yılın en hızlı büyüyen perakendecisi olduklarını hatırlatan Demirel, “2016 yılında 4.000 kişiye istihdam sağlayarak çalışan sayımızı 17.000’e yükselttik. Dev bir perakende ailesi olduk. 2017 yılında, bin yeni mağaza açıp market sayımızı beş bine çıkaracağız” dedi.


TÜKETİCİDEN TAM NOT

Şok’un yenilenen mağaza konseptinin tüketiciler tarafından tam not aldığına işaret eden Demirel, şunları söyledi:


*Bu yıl yenilenen 1.600 mağaza ve yeni açtığımız bin mağaza ile birlikte mağazalarımızın üçte ikisini değiştirmiş olduk. Yeni konsepte bağlı olarak, mağazalarımıza giren ziyaretçi sayısı 2016’da ciddi artış gösterdi. Meyve ve sebze ve kişisel bakım kategorileri, bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz oldu. Meyve sebze satışlarımız bir önceki yıla oranla iki katına ulaştı. Müşterilerimizin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını en hızlı şekilde ve en uygun fiyatlarla karşılamaya çalışıyoruz. 

Müşterilerimize odaklandığımız bir sene olacak


*2017 yılında, müşterimizin mağazalarımıza girdiğinde kolay alışveriş yapmasını sağlayacak şartları oluşturmaya odaklanacağız. Marketlerimizdeki ürün portföyünü sadeleştirdik; kategorimizi çeşitlendirdik; böylece müşterilerimizin market içindeki seçimlerini kolaylaştırdık. Hem kendi öz markalarımızı hem de markalı ürünlerimize raflarımızda yer verdik. Ürün kategori geçişlerini yeniden gözden geçirdik. Ürünleri rahat ve kolay bulabilecekleri bir portföy ortaya koyduk. Yine geçen sene operasyonel mükemmelliğe odaklandık ve süreçlerimizi sadeleştirdik.


TARİHİ MİSYON ÜSTLENİYORUZ

*Bu yıl Kişisel bakım kategorimizi güçlendireceğiz; bu segmentteki ürün portföyümüzü çeşitlendireceğiz. Şok Marketler olarak uygun fiyatlı ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.


*Şok’un rakiplerinden en büyük farkı, Türkiye’nin markalarına sahip çıkarak onları ekonomiye kazandırması… Mintax, Mis, Piyale, Evin gibi her biri kendi alanında yüksek bilinirliğe sahip markaları tüketicilerin beğenisine sunmaya devam edeceğiz.


*Bu bakımdan tarihi bir misyon da yüklenmiş durumdayız. Farklı sebeplerle ekonominin dışına çıkmak durumunda kalan Türkiye’nin değerlerini yaşatmak, aynı zamanda bizim için milli bir görev. Bu markalar Şok’un içinde kısa zamanda önemli satış rakamlarına sahip hale geldiler.


Hürriyet 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Şok Marketler yılı, hedeflediği gibi 4 bin mağaza açarak tamamladı. Ümraniye mağazası ile birlikte Şok Marketler’in çalışan sayısı da 17 bini buldu. Gelecek yıl her gün 3 mağaza açmayı planlayan Şok, yılın sonunda 1.000 yeni mağazayı tüketicisiyle buluşturmayı hedefliyor. ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, 2011 yılında 1.200 mağaza ile aldıkları şirketi, 4 yılda 4 katı büyüttüklerini anlattı. 2016 yılında yüzde 40’a yakın büyüme yakalayarak yılın en hızlı büyüyen perakendecisi olduklarını kaydeden Demirel, “2016 yılında 4 bin kişiye istihdam sağlayarak çalışan sayımızı 17 bine yükselttik. Dev bir perakende ailesi olduk. 2017 yılında, bin yeni mağaza açıp market sayımızı 5 bine çıkaracağız” dedi.


Şok’un yenilenen mağaza konseptinin tüketiciler tarafından tam not aldığına işaret eden Demirel, şunları söyledi: “Bu yıl yenilenen 1.600 mağaza ve yeni açtığımız bin mağaza ile birlikte mağazalarımızın üçte ikisini değiştirmiş olduk. Yeni konsepte bağlı olarak, mağazalarımıza giren ziyaretçi sayısı 2016’da ciddi artış gösterdi. Meyve ve sebze ve kişisel bakım kategorileri, bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz oldu. Meyve sebze satışlarımız bir önceki yıla oranla iki katına ulaştı. Müşterilerimizin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını en hızlı şekilde ve en uygun fiyatlarla karşılamaya çalışıyoruz. “



Vatan 


Geri Dön