29 / 03 / 2024

Sokak lambalarında ‘sakin zaman’ tasarrufu!

Sokak lambalarında ‘sakin zaman’ tasarrufu!

Ankara’da gerçekleştirilen Enerji Kongresi’nde tanıtılan tasarruf sistemi, sakin saatlerde sokak, park ve cadde aydınlatmalarının kullandığı enerjiyi azaltarak yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlıyor. İşte sistemin ayrıntıları...



Ankara’da gerçekleştirilen Enerji Kongresi’nde tanıtılan tasarruf sistemi, sakin saatlerde sokak, park ve cadde aydınlatmalarının kullandığı enerjiyi azaltarak yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlıyor.


Sokak, park ve cadde aydınlatmalarında sakin zamanlarda enerjiyi azaltarak yüzde 30’a kadar tasarruf sağlayan sistem, Ankara’da yapılan Enerji Kongresi’nde tanıtıldı. ATO Enerji Sektör Komitesi Başkanı Kutay Kaleli, LED sistemlerle yüzde 30’a kadar tasaruf sağlandığını belirterek, cihazla ilgili şunları söyledi: “Cihaz hem mevcut aydınlatmalara hem yeni kurulacak sistemlere uygulanabiliyor. Sistem hiç aktivite olmayan zamanlarda güvenlikten ödün vermeden enerji tasarruf sağlıyor.


VOLTAJI DÜŞÜRÜYOR


Türkiye’de cadde ve sokak aydınlatmalarında LED sistemine geçiliyor. Bu yeni sistemle caddelerde, alışveriş merkezlerinde parklarda yüzde 30 daha fazla tasarruf sağlanabilir. Sistem söz konusu tasarrufu, voltajı düşürerek elde ediyor. Bu sadece enerji tüketimini veya elektrik maliyetlerini azaltmıyor aynı zamanda sürekli değişim gerektiren ampul ömrünü de arttırıyor. Mevcut aydınlatma sistemlerinde hiçbir değişiklik yapmaya gerek kalmıyor. Sakin zamanlarda sistem voltajı 5V’lik adımlarla düşürüyor.”



Erdinç Çelikkan / Hürriyet




Geri Dön