26 / 04 / 2024

Söke Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden kira isyanı!

Söke Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden kira isyanı!

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Söke’de özel yurt ve ev kiralarının yüksek olmasını protesto etti.




Söke’de 5 yıldan beri eğitim öğretime devam eden Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, devlet yurdu olmadığı için her yıl artan ev kiraları nedeniyle kira ödeyemez duruma geldi. Yetkililerin ilgilenmemesi nedeniyle Hukümet Meydanı'nda toplanarak bir araya gelen öğrenciler, yüksek kiralar nedeniyle yurt ve ev sahiplerini protesto etti. Öğrenciler, yetkililerden sorunların çözülmesi için yardımcı olunmasını istedi. Öğrenciler adına konuşan Ebru Göçmen, üniversiteli öğrencilerin sorunları için toplandıklarını belirterek, "Kira bedellerini çok yüksek buluyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla ev, apart ve yurt fiyatlarındaki artışların, normalin üzerinde yükselmesi tüm öğrencilerin ve ailelerinin tepkisine yol açmıştır. Devlet yurdunun olmaması, bizleri bu yüksek maliyetli ev ve yurtlara mecbur kılmaktadır. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de evin ederi yerine, kişi başı fiyat uygulaması yapmaktadır. Bazı ev sahipleri öğrencilere sahip çıkması gerekirken, onları bir gelir kaynağı olarak görmekten vazgeçmemişlerdir. Öğrencilerin ve ailelerinin durumu göz önüne alınarak kira fiyatlarında düzenlemeler yapılsın" dedi.

ÇERÇİOĞLU’NDAN YARDIM İSTEDİLER

Ulaşımda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da seslenen Göçmen, şöyle konuştu: "Diğer bir konuda öğrencilerin ulaşım sorunlarıdır. Beş yıldan beri var olan Söke Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Söke'de staj imkanlarını kısıtlı olmasından dolayı yıllardır Efeler’de staj görmekte. Bu durum öğrencileri fiziksel ve psikolojik olarak yıpratmaktadır. Servis ve otobüs ücretleri de öğrencilere maddi olarak büyük sorun yaratmaktadır. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan ulaşım için destek bekliyoruz."

Şehir içinde çalışan ulaşım araçlarının belirli saate kadar çalışmalarının gece bölümünde öğrenim gören öğrenciler için ulaşım sorunu oluşturduğunu ve geç saatlerde okuldan çıkan öğrencilerin ulaşım araçlarını kullanamadığını kaydeden Ebru Göçmen, Şoförler Odası'ndan servis saatlerinin düzeltilmesini istedi. Göçmen, yaptıkları bu çağrılara kulak verilmediği sürece eylemleri kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

AİLEYE 5 ÖĞRENCİYE 15

Öğrenciler, konuşmalarla birlikte sık sık ellerindeki dövizleri kaldırarak, 'Aileye 5 öğrenciye 15', 'Gelir kaynağı değiliz', 'Yolunacak kaz değiliz', 'Müşteri değil, öğrenciyiz', 'Söke sesimize kulak ver', 'Barınmak hakkımız, söke söke alırız', 'Okumaya geldik, yolunmaya değil' ve 'Söke uyan' gibi sloganlar atarak, yüksek kira ve ulaşım ücretlerini protesto etti. Öğrencilere, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. 



Aydın Denge




Geri Dön