29 / 03 / 2024

Söke OSB'de yılın son toplantısı yapıldı!

Söke OSB'de yılın son toplantısı yapıldı!

Söke OSB'de yılın son toplantısı yapıldı. Söke OSB idari binasında gerçekleşen 2014 yılının son Müteşebbis Heyeti toplantısı, Aydın Valisi Erol Ayyıldız Başkanlığı'nda basına kapalı olarak yapıldı.



Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Erol Ayyıldız kamuoyunda yaklaşık bir buçuk haftadır gündem konusu olan tartışmalara yönelik herhangi bir açıklamada bulunmazken, Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demirezer gelişmeleri ve yapılan toplantıda konuşulan hususları içeren basın bildirisi yayınlattı. 


"2014 YILI İÇİNDE 286 BİN 865 METREKARE ARAZİ SATIN ALINDI" 


Söke Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Karaarslan tarafından yayınlanan bildiride. Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde kritik noktalarda bulunan arazilerin 2014 yılında kamulaştırmalarının yapılabilmesi için yönetim kurulunun kaynak arayışına girdiği belirtilerek, "Özel ve kamu bankaları ile düşük faizli kredi kullanılması yönünde görüşmelerinden olumlu sonuçlar çıkararak, Türkiye Halk Bankası A.Ş. den 10 milyon TL limitinde altyapı ve kamulaştırma kredisi kullanılmasını sağlamıştır. 

Krediden karşılanmak suretiyle 2014 Yılı içinde 286 bin 865 m arazi satın alınarak, toplam alanımız 1 milyon 18 bin 935 metrekareye ulaşmıştır" ifadelerine yer verildi. 


Söke OSB'de 16 Aralık itibariyle toplam alanın yüzde 55'ine tekabül eden 1 milyon 18 bin 935 metrekare alanın mülkiyete eklendiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: "Toplam arazinin yüzde 0,41' i olan 30 adet 750 bin 686,36 metrekare şahıslar üzerine ve yüzde 3,48 olan 64 bin 647,46 metrekare şedde de DSİ üzerine kayıtlıdır. 2014 Yılı içinde DSİ üzerine kayıtlı 64 bin 647,46 metrekare şedde ile şahıslar üzerine kayıtlı 15 parselin (toplam 431 bin 23,68 metrekare) arazinin Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kamulaştırma işlemleri devam etmektedir. 


"TOPLAMDA 593 BİN TON DOLGU YAPILDI" 


Bölgemiz mülkiyetine geçen araziler genelde 30 metrelik prestij yolumuzun güney kısmında olması ve atık su arıtma tesisinin de burada olması nedeniyle, altyapı inşaat çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırılmıştır. 


Böylece, bölgemiz mülkiyetine geçen arazilerin bir bütünlük oluşturması sağlanmıştır. Bütünlük oluşturan ve imar uygulamaları tamamlanarak sanayi parselleri haline dönüştürülen alanlara, yatırımcılarımızın hemen inşaata başlama olasılıkları hesap edilerek, Enerji Nakil Hatları ve kullanma suyu hizmetleri getirilmiştir. Parsellerine ulaşımın sorunsuz sağlanması için yol dolgu çalışmalarına başlanarak, toplam 593 bin ton dolgu yapılmıştır." 


"ANA BAĞLANTI YOLUNUN ASFALT VEYA PARKE İLE KAPLANMASI GEREKİYOR" 


Kipa Alışveriş Merkezi'nin hemen yanından başlayan 1200 metre uzunluğunda 30 ve 40 metre genişliğindeki Söke OSB ana bağlantı yolunun dolgu çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Halen Söke OSB alanına gelip giden tüm araçlar bu yolu kullanmaya başlamışlardır. Özellikle yaz aylarında yolun üzerinin filler malzeme olmasından dolayı toz. çevredeki ekili alanlara zarar vermektedir. 1200 metre uzunluğundaki Söke OSB ana bağlantı yolu OSB'nin vitrini olması ve prestij sağlayacak olması nedeniyle yolun üzerinin sıcak-soğuk asfalt veya parke taşı ile kaplanması gerekmektedir. 

15 Aralık 2003 tarihinde onaylanan mevcut İmar Planımızda Kat Alanları Katsayısının E=50 olarak uygulanmaktadır. Oysa OSB'ler Uygulama Yönetmeliğinde değişiklikler yapılarak sanayi parsellerindeki Taban Alan Katsayısının (TAKS) 0.55, Emsal Kat Alanı Katsayısının 0,70 ve yüksekliğin serbest olarak uygulanmaya başlanmıştır. OSB olarak yeni uygulamadan faydalanmak için İmar Planı Revizyon çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalarda onay aşamasına gelinmiş olup, mevcut imar planına göre 1 milyon 119 bin 760 metrekare Sanayi Parsel Alanından 559 bin 880 metrekare fabrika inşaat alanı çıkarken, imar planı revizyonundan sonra fabrika inşaat alanı 783 bin 830 metrekareye çıkacaktır. 


"5 YENİ YATIRIMCIYA ARSA TAHSİS EDİLDİ" 


Söke Organize Sanayi Bölgesinde 2014 yılı içinde 5 yeni yatırımcı ile Arsa Tahsis Sözleşmesi imzalandığı belirtilen açıklamada, "Kendilerine kuracakları tesisler için, tahsis bedelleri peşin alınmak suretiyle 59 bin metrekare büyüklüğünde sanayi parseli verilmiştir. 


Ayrıca 4 yeni yatırımcı ile toplam 93 bin 600 metrekare büyüklüğünde 6 adet parselin tahsis edilmesi ile ilgili görüşmelerde sona gelinmiştir. Önümüzdeki günlerde tahsis bedelleri tahsil edilerek. Arsa Tahsis Sözleşmeleri imzalanacaktır. 

Hedeflenen alanların kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra imar uygulaması çalışmaları başlatılacak, toplam 592 bin 235 metrekare büyüklüğünde yeni sanayi parselleri elde edilecek ve toplam parsel büyüklüğümüz 878 bin 385 metrekareye ulaşacaktır" denildi. 


Aydın Denge


Geri Dön