25 / 04 / 2024

Söke Tren Garı restore ediliyor!

Söke Tren Garı restore ediliyor!

Söke Tren Garı Havzası Yenileme Projesi kapsamında restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Bakır, ihaleyi alan Kani İnşaat'ın sahibi Serhat Şaşoğlu ve TCDD Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı ekip alanda incelemeler yaptı.



AYDIN'ın Söke İlçesi'nde hazırlanan Söke Tren Garı Havzası Yenileme Projesi kapsamında restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. 


Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Söke Tren Garı Havzası Yenileme Projesi kapsamında firmaya yer teslimi yapıldı. Yeni Cami Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi üzerinde bulunan tarihi Devlet Demir Yolları binası, misafirhane, lojman ve sosyal tesisler ile yıkılmaya yüz tutan tarihi hangarda çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 2 bin 100 metrekarelik kapalı alanın restore edileceği proje kapsamında 30 bin metrekare çevre düzenlemesi yapılacak. 7 milyon 622 bin 786 TL bedelle ihale edilen ve TCDD  İzmir  3'üncü Bölge Müdürlüğü'nce hayata geçirilecek olan projenin tamamlanma süresi 720 gün olacak. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, TCDD İzmir Bölge Müdürü Murat Bakır, ihaleyi alan Kani İnşaat'ın sahibi Serhat Şaşoğlu ve TCDD Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı ekip alanda incelemeler yaptı. 


Proje kapsamında Söke Tren Garı Havzası'nda kent müzesi, konuk evi, bisiklet yolu, yaya yolu ve turistik ürün pazarı yer alacak. Çarşamba Pazarı yanından başlayıp Milas Çevre Yolu Kavşağı'na kadar uzanan alanda ayrıca süs havuzlarıyla görsel zenginlik sağlanacak. Yıkılma tehlikesi ile araç ve yaya trafiği için ciddi tehlike oluşturan Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki hangarda da restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Resterasyonu başlayan hangar aslına uygun olarak yeniden aktif hale getirilecek.


Hürriyet 


Geri Dön