19 / 04 / 2024

Söke'de parke taşı döşeme çalışmaları sürüyor!

Söke'de parke taşı döşeme çalışmaları sürüyor!

Söke Belediyesi 2015 yılında 203 bin metrekare yola parke taşı döşemesi gerçekleştirdi. 2016'nın ilk 6 ayında ise 179 bin metrekare parke taşı döşeyen Söke Belediyesi, bir yılda yapacağı hizmeti 6 aya sığdırdı.



Söke Belediyesi ilçe merkezi ve çevre mahallelerdeki yol çalışmalarında ağırlıklı olarak parke taşı yapımını sürdürüyor. Bu kapsamda son teknoloji ve modem parke taşı üretim tesisini faaliyete geçiren belediye, bu tesiste günlük bin 500 metrekare parke taşı üretimi yapıyor. Tesislerde parke taşının yanında yol yenileme çalışmalarında kullanılan kaldırım taşı. bordür ve taş üretimleri de yapılabiliyor. 

2016'da yol yapım çalışmalarında ilçe merkezine ağırlık veren Söke Belediyesi şantiye ekipleri; özellikle Atatürk ve Yenikent mahallelerinde birçok cadde ve sokakta ömrünü yitirmiş yol kaplamalarını parke taşı ile değiştirdi. Atatürk Mahallesi'nde 35 bin metrekare. Yenikent Mahallesi'nde 25 bin metrekare parke yol döşemesi yaptı. Çoğu zaman aynı anda dört farklı noktada çalışma yapan Söke Belediyesi ekipleri, merkez mahalleler Atatürk ve Yenikent'in yanında Sazlı ve Bağarası mahallelerinde de yürüttükleri yol yapım çalışmalarını tamamladı. Sazlı Mahallesi'nde alt kısımda bulunan çoğu stabilize olan yollar, ilk kez parke taşına kavuştu. Sazlı'da yaklaşık 50 bin metrekare parke yol dö'şemesi yapıldı. Bağarası Mahallesi'nde ise merkezde 3 bin 500. Bağarası Sanayi Sitesi'nde 17 bin 500 metrekare olmak üzere toplam 21 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirildi. Söke Belediyesi ekiplerince Savuca Mahallesi'nde 8 bin metrekare. Serçin'de 6 bin metrekare. Ağaçlı'da 3 bin 500 metrekare. Bağarası Yeniköy'de bin 500 metrekare. Özbaşı'nda bin 200 metrekare. Çalıköy'de 400 metrekare. Demirçay'da bin 200 metrekare. Avşar'da bin 500 metrekare. Nalbantlar'da 750 metrekare. Aslanyaylası'nda bin 500 metrekare, Avcılar'da bin 500 metrekare. Güzeltepe'de bin 500 metrekare. Karakaya-İsliler'de bin 600 metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. 

2016 HEDEFİNİ TUTURACAKLAR 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran 2016 yılı yol yapım hedefini 400 bin metrekare olarak belirlemişti. "Söke'de yol sıkıntısı kalmayacak' diyerek yola çıkan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran: "İlçemizde öncelikle altyapı doğalgaz vs. sorunu olmayan noktalardan başlayıp tüm ilçe merkezi ve çevre mahallelerimize yayılan yol yenileme ve yapım çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk ve Yenikent mahallelerimizde hatırı sayılır yol yenileme çalışması yaptık. Tüm mahallelerimizde iz bırakan işler yapacağımızı söylemiştik. Belirlediğimiz program dahilinde tüm mahallelerimizde yol yapım çalışmalarımız olacak. Söke'de hepimizin derdi olan yol sorununu çözmeye kararlıyız" dedi.



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön