24 / 04 / 2024

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...



Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor. Yürütmeyi durdurma ve sonrasında iptali istemiyle açılan dava dün Soma Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Soma halkı ve Greenpeace gönüllülerinin katıldığı basın açıklamasında davanın hem zeytinliklerin yaşatılması, hem de kömüre dayalı termik santrallerin çevreye, doğaya, canlı yaşamına karşı oluşturduğu tehdit nedeni ile açıldığına vurgu yapıldı. Bakanlar Kurulu tarafından ıo Mayıs 2014'te alınan karar ile Soma'da binlerce metrekarelik alanda bulunan zeytinlikler, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırılmıştı. 


PROJE SONLANDIRILMALI 


Greenpeace Avukatı Deniz Bayram; "Anayasa ve uluslararası sözleşmeler ile zeytinliklerin korunması güvence altına alınmış ve yok edilmesi, daraltılması yasaklanmıştır. 

Zeytinliklerin korunmasmdan sorumlu idari makamlar da termik santral projesine olumsuz görüş verdi. Tüm bunlara rağmen, acele kamulaştırma kararı alındı. Bu proje derhal sonlandırılmalı."



Taraf 


Geri Dön