24 / 04 / 2024

Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı!

Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yaptı. İki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için bir protokol imzalandı.



Açılışın ardından hastanede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan hastaları ziyaret etti, Hemşirelik ve Sağlık Meslek Okulu mezunlarının diploma törenine katıldı ve doktorlar ile yardım kuruluşları çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.


TİKA tarafından başkent Mogadişu’da yaptırılan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışında iki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için bir protokol imzalandı.


Protokole göre, Sağlık Bakanlığı 5 yıl boyunca uzman personel ve finansal destek verecek. Geçen yıl Eylül ayından beri hasta kabul edilen hastanede, Kasım’da da ameliyatlar başladı ve yataklı tedavi servisi hizmete açıldı. Hastane, 5 yıl süreyle iki ülke tarafından müştereken işletilecek ve süre sonunda Somali’ye bedelsiz devredilecek. Beş yıllık süreçte, bölgede tedavisi mümkün olmayan hastaların tedavileri yerinde yapılacak, Somali’de üçüncü basamak modern hastane işletme modeli oluşturulacak, ülke halkına sürdürülebilir, güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacak, sağlık sistemine yetişmiş insan gücü kazandırılacak.


Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.


TOKİ Haber


Geri Dön