25 / 04 / 2024

Somali'de Zemzem Üniversitesi Anadolu fakültesi açıldı!

Somali'de Zemzem Üniversitesi Anadolu fakültesi açıldı!

Geçmişte büyük kıtlığın yaşandığı Somali'de tarımsal üretimi artırmak için önemli bir projeye imza atıldı. Somali'de yürütülen "Tarım Okulu Projesi" daha da geliştirilerek kurulan Zemzem Üniversitesi bünyesinde, ilk fakülte açıldı...



Geçmişte büyük kıtlığın yaşandığı Somali'de tarımsal üretimi artırmak için önemli bir projeye imza atıldı. Somali'de yürütülen "Tarım Okulu Projesi" daha da geliştirilerek kurulan Zemzem Üniversitesi bünyesinde, ülkedeki ilk ziraat fakültesi açıldı. Fakülteye Anadolu ismi verildi. Şu an için 40 öğrencinin eğitim gördüğü fakültede, tamamı burslu okutulan öğrencilere İngilizce eğitim veriliyor. 


ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLECEK 

10 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen fakültede öğrencilere bin metrekarelik topraksız ve bin metrekarelik de topraklı serada modern tarım yöntemleri öğretilecek. Bin 400 dönümlük tarlada ise başta mısır, susam, soya fasulyesi olmak üzere çok sayıda bitkinin adaptasyonu ve üretimi yapılacak. Aynı zamanda üniversitenin bünyesindeki uygulama alanlarında Somali'deki çiftçi birlikleri mensubu büyük üreticilere eğitim ve danışmanlık hizmetleri de verilecek. Üniversitede ayrıca İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde büyük bir kütüphene, toprak ve su analiz laboratuvarları olacak. Somali'deki ilk modern tavukçuluk üretim tesisi de üniversite bünyesinde eğitim ve uygulama amaçlı kullanılacak. Tesiste kuluçkahane, kesimhane ve yem üretim birimleri olacak. Tavuk üretim merkezinin yemleri üniversitenin uygulama tarlalarından elde edilecek. 


Sabah


Geri Dön