19 / 04 / 2024

Soma'ya kurulacak yeni OSB onaylandı!

Soma'ya kurulacak yeni OSB onaylandı!

Soma'da iş çeşitliliğini arttırma ve yeni OSB kurulması için çalışmalar yoğunlaştı. Soma Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili kurulan müteşebbis heyetinin hazırladığı protokol, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından onaylandı




Soma'da iş çeşitliliğini arttırma ve yeni Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için çalışmalar yoğunlaştı. Soma Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili kurulan müteşebbis heyetinin hazırladığı protokol, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından onaylandı. Bu onayla büyük bir engelin geride kaldığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ilçede iş çeşitliliğini sağlayarak yüzde 4 olan işsizlik oranını yüzde 2 ile 3 bandı arasına çekeceklerini söyledi. Özdağ, "OSB'de kadınların çalışacakları tesislere daha fazla yer vererek Soma'da erkek egemen iş sahası kırılacak" dedi. 


Soma halkının temel geçim kaynağının kömür olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, TEİAŞ'ın özelleştirildiğini hatırlatarak, Kolin Grubu'na ait elektrik santralinde 2 bin kişinin 5 yıl boyunca çalışacağını, bin kişinin de termik santral açıldıktan sonra 30 yıl boyunca çalışma imkanı bulacağını söyledi. 


Heyecanlı bekleyiş 


Soma İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, OSB Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulu olarak altyapıyla ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını, vatandaşların itirazı olmaması halinde hemen harekete geçeceklerini söyledi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız'da yaklaşık 16 Milyon TL tutarında alt yapı kredimiz hazır. Bu parayla arıtma tesisi, yollar, alt yapı şebekesi bunlarla ilgili ne yapılaması gerekiyorsa karşılanacak. Bu işlemlerin ardından da fabrikalar inşaatlarına başlayacak. Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Prof. Dr. Erbil Kalmış, "Soma ilçesindeki vatandaşlarımızın geçim kaynakları sadece kömüre endekslenmiş şekildeydi, biz insanlarımızı sadece kömüre bağlamak istemiyoruz." dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön