25 / 04 / 2024

Somuncu Baba'nın tarihi evi restore ediliyor!

Somuncu Baba'nın tarihi evi restore ediliyor!

Bugüne kadar birçok tarihi yapıyı ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi, yıllardır özel mülkiyete ait olan Somuncu Baba Hazretleri'nin tarihi evi ve fırınını da aslına uygun şekilde restore ediyor...



Bugüne kadar birçok tarihi yapıyı ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi, Somuncu Baba Hazretleri'nin tarihi evi ve fırını da aslına uygun şekilde restore ediyor. Yıllardır özel mülkiyete ait olan ev ve finnı kamulaştırıp, restorasyon çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Ulucami'nin inşaatında çalışanların karnını iki göz fırınında pişirdiği ekmekle doyuran Somuncu Baha'nın Fırını yeniden canlanacak. Evinin bahçesi genişletilerek buraya bir şadırvan yapacağız. Yapılacak olan bahçe ve peyzaj çalışmalarıyla, buranın manevi güzellikleri ortaya çıkacak" dedi. Bir yıl içinde tamamlanması planlanan restorasyonda, engelli ve yaşlı ziyaretçilerin giriş çıkışlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin de unutulmayacağını söyleyen Dündar, "Bu yapıyı tekrar canlandırmak için 353 metrekare alan kamulaştırıldı. Kamulaştırma ile birlikte yaklaşık 674 bin TL kaynak kullanacağız. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

DAHA BÜYÜK GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ

Osmangazi Belediyesi olarak bu güne kadar 145 taıihi eseri Bursa ya kazandırdıklarını belirten Dündar, "Sahip olduğumuz köklü mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bundan sonra da büyük bir gayretle çalışacağız, diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Dündar, törene katılanlarla birlikte temele ilk harcı koyarak restorasyon çalışmalarını başlattı. Dündar, tarihi yapının bir yıl içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Bursa Hayat

Geri Dön