26 / 04 / 2024

Son 10 yılda inşaatçının kullandığı kredi 20 kat arttı!

Son 10 yılda inşaatçının kullandığı kredi 20 kat arttı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2004-2014 tarihleri arasında sanayicilerin kullandığı kredi yüzde 749 artarken, inşaat sektörünün kullandığı kredinin yüzde 2 bin 62 artığını vurguladı...



Son 10 yılda sanayicinin kullandığı kredi 7.5 kat, inşaatçının kredisi 20 kat arttı. Sanayicinin sanayiden kaçıp konut yapımına yöneldiğini dile getiren Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2004-2014 tarihleri arasında sanayicilerin kullandığı kredi yüzde 749 artarken, inşaat sektörünün kullandığı kredinin yüzde 2 bin 62 artığını vurguladı. 


EBSO eylül ayı olağan meclis toplantısında Türkiye'nin yıllardır büyümesini üretimle sağlamadığına dikkat çeken Yorgancılar, "Ne yazık ki sanayileşmeyi ikinci plana bıraktık. Yapıp satmadık, hep alıp sattık. 2004-2014 tarihleri arasında sanayi sektörünün kullandığı kredi yüzde 749 artarken, inşaat sektörünün kullandığı krediler yüzde 2 bin 62 artmış. Biz tabi ki inşaat sektörüne karşı değiliz. 


Çünkü inşaat sektöründe kullanılan tüm ürünler sanayi ürünleri. 

Bunları üreten de bizleriz. Bizim isteğimiz sanayi sektörüne daha fazla destek verilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi. 4 yıldır bunları söylüyoruz" diye konuştu. 

Son bir ay içinde yüzde 8'e yakın devalüasyon olduğunu, bu durumun dış borcu olan sanayicide önemli bir kur zararı oluşturduğunu dile getiren Yorgancılar, ekonominin iyüeştirilmesi için yerelde kalkınma şart olduğunu söyledi. 


Yorgancüar, "Aliağa plastik, petro-kimya ve demir-çelik sektörleriyle ilgili tamamen endüstri bölgesi haline getirilmeli, Bayındır'ın çiçekçilik,Tire-Ödemiş'in süt ve süt ürünleri merkezi olması şart. Yerelde kalkınma olursa ülkenin refah seviyesi daha da artar" dedi. 


EBSO'nun yeni binası hakkında karar verilemedi Toplantıda ayrıca EBSO'ya 10 yıl önce  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis edilen araziye hizmet binası yapılması konusu da gündeme geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren tartışma sonucunda meclis üyeleri taşınma konusunda karara varamadı. Sorunu çözmek için 9 kişilik bir komisyon kurulması kararlaştırdı.



Dünya 


Geri Dön