16 / 04 / 2024

Sonae Sierra, Reval'in yüzde 50'sini satın aldı!

Sonae Sierra, Reval'in yüzde 50'sini satın aldı!

Portekiz merkezli AVM geliştirme, kiralama, yönetim ve yatırım şirketi Sonae Sierra, Türkiye'de faaliyet gösteren gayrimenkul kiralama ve yönetim şirketi Reval'in yüzde 50'sini satın alarak ülkeye giriş yaptı...



Portekiz merkezli AVM geliştirme, kiralama, yönetim ve yatırım şirketi Sonae Sierra, Türkiye'de faaliyet gösteren gayrimenkul kiralama ve yönetim şirketi Reval'in yüzde 50'sini satın alarak ülkeye giriş yaptı. Türkiye'de de faaliyette olan çocuk giyim markası Zippy dahil, perakende markalarıyla öne çıkan 5.3 milyar Euro cirolu Portekizli Sonae Group ile îngiliz Grosvenor'un ortak şirketi Sonae Sierra, 4 kıta 13 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye'de ise Sierra Reval ismi kullanılacak. Sonae Sierra Yönetim Kurulu Üyesi Joao Correia de Sampaio, Türkiye'nin kendileri için çok önemli ve her alanda aktif olabilecekleri bir pazar olduğunu dile getirdi. Sampaio, AVM'lere esnafın girmesini şart koşan perakende yasa tasarısıyla ilgili olarak da "Diğer ülkelerde yasayla bağlı olmasa da biz benzer uygulamalar yapıyoruz. Bulunduğumuz yerin kültürü önemli. Tabii ki yerellere kucak açmak isteriz" dedi. 


Sierre Reval Yönetim Kurulu Üyesi Jose Falcao Mena da "Pek çok ülkede yaptığımız gibi ilk etapta sadece AVM yönetim, kiralama, geliştirme gibi alanlarda hizmet vereceğiz. Daha sonraki aşamalarda Türkiye'de yatırım da planlıyoruz" dedi. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön