26 / 04 / 2024

Soner Çetin kimdir?

Soner Çetin kimdir?

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kimdir? Soner Çetin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Soner Çetin, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Soner Çetin...



Soner Çetin kimdir?

Soner Çetin, 1968 yılında Adana’nın Yüreğir ilçesi Şıhmurat köyünde doğdu. Çocukluğu ve ilk gençliği Sarıyakup Mahallesi’nde geçti. İlköğrenimini İnkılap İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini  Adana  Anadolu Lisesi ile Adana Erkek Lisesi’nde tamamladı. 1988 yılında  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi, 1992 yılında mezun oldu. Hemen memleketi Adana’ya dönerek Adana Barosu’nda avukatlık stajına başlayan Soner Çetin 1993 yılından bu yana Adana Barosu’nda kayıtlı üyesi olarak serbest avukatlık yaptı. Belediye başkanı seçilmesiyle birlikte bu görevini bıraktı.


Bugüne kadar birçok sivil toplum örgütü, dernek ve spor kulübünde yöneticilik yapan Av. Soner Çetin Adana Barosu bünyesindeki çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2004 yılında Adana Barosu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Çetin 2006 yılında Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu’nun başkan adayı olarak seçimlere girdi.


Siyasal yaşamına 1992 yılında CHP’nin Seyhan ilçe örgütünde kurucu üye, ilçe ve il yöneticisi olarak atılan Soner Çetin partinin çeşitli kademelerde görevler üstlendi. Soner Çetin 2009 yılında CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. Çetin 2010 yılı Mayıs ayında yapılan 33. Olağan Kurultay’da CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 2014 yılı 30 Mart’ında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Çukurova Belediye Başkanlığına seçildi. 


Evli ve 3’ü kız, 4 çocuk babası olan Av. Soner Çetin İngilizce ve Almanca biliyor. Halkoyunları, voleybol ve tenis oynayan Soner Çetin yumuşak üslûbu ve azimli kişiliği ile tanınan bir siyasetçi.


Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in mesajı;

"Biz Çukurova ilçemizi çağdaş bir kent yapmak için yola çıktık. Çukurova Avrupa standartlarında hizmet veren bir ilçe olacak; yol, çöp toplama, kaldırım düzeni, park gibi klasik belediyecilik hizmetleri gelişmiş Batı ülkelerinde nasıl yapılıyorsa bizde de öyle yapılacak, hatta zamanla daha da iyisi olacak, dedik. Yapacağız.


Çukurova kültür-sanat etkinliklerinin yoğun biçimde yapıldığı, sesi Türkiye’nin her yanından duyulacak boyutta şenlikler ve festivallerin gerçekleştirildiği çok özel bir ilçe olacak, dedik. Elbette kolay değil uluslararası ölçekte kültür-sanat festivallerini yapmak ama biz kararlıyız, ne yapıp edip gerçekleştireceğiz.


Çukurova benzerlerinin çok daha ötesinde hizmetlerin gerçekleştirileceği bir yer olacak, dedik. Kesinlikle yapacağız. Örneğin şiddet gören kadınlarımıza Kadın Yaşam Köyü, anne-babası çalışan minik yavrularımız için gece de hizmet veren Semt Kreşleri yapacağız. Her mahallenin sorunu Kent Konseyinde tartışılacak, ücretsiz internet olanağının sağlanacağı Temalı Parklar, her türlü kültür-sanat etkinliğinin yapılabileceği Çukurova Gençlik Merkezi ve Sanat Akademisi, ihtisas müzelerinin yer alacağı Modern Sanat Müzesi, üniversiteli öğrenciler için Modern Yurt Binası,  her mahalleye Modern Muhtarlık binası ve köylerimize Taziye Evleri yapacağız. Sosyal faaliyetlerin de yer alacağı Yaşlı Bakımevi, çöplerin ayrıştırılarak toplanıp yeniden değerlendirileceği yeni Katı Atık sistemi, çok amaçlı Semt Pazarları, pazar yerlerinde Organik Ürün Pazarları oluşturacağız.


Belgesel Film, Tiyatro ve Uluslararası Müzik festivalleri gerçekleştiren, Fotoğraf Maratonu yapan, içinde ulusal ve bölgesel değerlerimizin içinde yer alacağı MiniaTürk’ü olan, Bisiklet Yolları ve engellilerin de yararlanabileceği Spor Tesisleri yapacağız.Bunları ve daha fazlasını hep birlikte gerçekleştireceğiz…


Ve biz Seyhan Baraj Gölü’nden azami ölçüde yararlanan, Teleferik ile gezinti yapan, dev Akvaryumda deniz canlılarını seyretmenin benzersiz keyfini yaşayan, Disneyland’da çoluk çocuk ailece eğlenen bir Çukurova için hayaller kurduk. Hepsini birlikte gerçekleştireceğiz.


Sevgili Çukurovalılar,


Yeni Çukurova geniş caddeleri, düzenli trafiği, engelsiz yolları, sorunsuz kaldırımları, bina giriş ve düzenekleriyle müstesna bir ilçe olacak. Buna yürekten inanın ve bize güvenin, mutlaka yapacağız.


Çukurova’da yaşayan herkese ve her kesime eşit ve adil hizmet vereceğiz. Partili-partisiz, oy vermiş-vermemiş diye asla ayrım yapmadan tüm halkımıza adil ve eşit hizmet götüreceğiz. Verdiğimiz bu sözümüzün de arkasında olacağız. Hiçbir fark gözetmeden tüm halkımızı kucaklamaya yemin ettik, birlikte başaracağız.


Çukurova’da hiç kimse unutulmayacak, kim olursa olsun herkesin sesini duyan bir belediye olacağız. Çünkü biz alışılmışın dışında bambaşka bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya kararlıyız.


Söz vermiştik halkımızın söz ve karar sahibi olacağı yepyeni bir yapı oluşturacağımıza. İnanın bunu da başaracağız. İstediğiniz ve gerekli olduğunda her an belediyeye, ilgili birimlere ve belediye başkanına ulaşabileceksiniz. Seçildikten iki gün sonra masamı ve makam koltuğumu belediyenin bahçesine indirerek halkımızla birlikte olduk. Aracısız ve randevusuz dert dinledik, not aldık, çözüm için yola çıktık. Her cuma öğleden sonra Çukurovalıları Çukurova Belediyesi’nin bahçesinde beklemeye devam edeceğiz.


Sevgili Çukurovalılar,

Ben sırça köşkünde oturan, ulaşılamayan ve makamında vakit geçiren bir belediye başkanı olmayacağım. Kapım her daim açık olacak ve yüreğimiz hep sizinle birlikte çarpacak. SÖZ..."





Geri Dön