26 / 04 / 2024

Sönmez Holding çimentoda büyüyecek!

Sönmez Holding çimentoda büyüyecek!

Yeni yatırım sinyallerini veren Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez yaptığı açıklamada, Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde yatırımı devam eden fabrikanın ağustosta üretime başlayacağını söyledi.




Sançim’i Sabancı Holding’e ait Çimsa’ya satan Sönmez Holding, çimentoda büyümeyi hedefliyor. Yeni yatırım sinyallerini veren Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez,  Adana  Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde yatırımı devam eden fabrikanın ağustosta üretime başlayacağını söyledi. 


Sönmez Holding iştiraklerinden Sançim Bilecik Çimento’nun Sabancı Holding’e ait çimento sektöründe faaliyet gösteren Çimsa’ya 220.7 milyon dolara satılması sözleşmesinin Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilmesinin ardından, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile çimento yatırımlarını konuştuk. Satışa ilişkin değerlendirme yapan Celal Sönmez, “Bir pazarlık sonucu anlaştık. Hisselerin devri ve hisse devir bedelinin ödenmesi, Rekabet Kurulu’nun izninin alınmasından ve hisse devir sözleşmesinde öngörülen diğer işlemlerin yerine getirilmesinden sonra gerçekleştirilecek” dedi. 


Adana’ya 250 milyon dolarlık yatırım 

Çimento sektöründen çıkmak gibi bir planlarının bulunmadığını, yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Sönmez, Marmara Bölgesi dışında çimento sektörüne yönelik yeni bir yatırım planı içinde olduklarının da sinyallerini verdi. 


Adana’daki çimento fabrikası yatırımıyla ilgili de bilgi veren Celal Sönmez, 250 milyon dolarlık yatırımla Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde yatırımı devam eden çimento fabrikasının ağustos ayında faaliyete gireceğini söyledi. Sönmez, Adana’daki yatırımın ihracata yönelik olduğuna işaret ederek, 1.2 milyon ton ihracat hedefi ile Türkiye çimento ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştireceklerini, yıllık 85 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefl erine olumlu katkı sağlayacaklarını ifade etti. Sönmez şunları söyledi; “Ağustosta ilk defa fırınımızı yakar hale geleceğiz. Eylül sonu, ekim ortaları gibi de açılış töreni yapılacak. Adana’daki tesisin kapasitesi 1.7 milyon ton klinker, 2 milyon ton çimento. "



Dünya




Geri Dön